Foto: LETA

Līdzšinējā Ministru kabineta pārstāve starptautiskajās cilvēktiesību institūcijās Inga Reine apstiprināta par padomnieci Latvijas pastāvīgajā pārstāvniecībā Briselē, aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas preses sekretārs Jānis Sīlis.

Kā ziņots, Reini līdzšinējā amatā 14.maijā nomainīs Kristīne Līce, 10.aprīlī lēma Ministru kabinets.

Reine iepriekš sacīja, ka "neviens amats nav mūžīgs" un viņa pati vēlējusies atstāt līdzšinējo darba vietu.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka Reine dzimusi 1975.gadā Rīgā. 1996 viņa ieguvusi bakalaura grādu tiesību zinātnēs Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē, vēlāk studējusi Eiropas maģistratūrā cilvēktiesībās un demokratizācijas jautājumos Padujas universitātē Itālijā.

Karjeru Reine uzsākusi Iekšlietu ministrijā kā Izmeklēšanas departamenta ekonomisko noziegumu grupas jaunākā izmeklētāja. Vēlāk strādājusi par juristi Valsts cilvēktiesību birojā.

No 1999.gada oktobra līdz 2001.gada janvārim strādājusi kā ombuda padomniece Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) misijas Kosovā Juridiskajā nodaļā, no 2001.gada februāra līdz 2002.gada maijam strādājusi par starptautisko programmu koordinatori Kosovas Juridiskajā centrā EDSO misijā Kosovā, bet no 2002.gada jūnija bijusi EDSO misijas Serbijā un Melnkalnē neatkarīgo institūciju dibināšanas daļas vadītāja.

2003.gada aprīlī Reine iecelta par Latvijas pārstāvi starptautiskajās cilvēktiesību institūcijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!