Foto: LETA

Jaunais pedagogu darba samaksas modelis tiks ieviests, pirmdien intervijā LTV1 raidījumā "Rīta Panorāma" norādīja finanšu ministrs Jānis Reirs (V).

Reira pārliecība saistīta ar to, ka Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) solījusi uzņemties virsvadību par modeļa ieviešanu.

Arī sadarbība ar Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) esot uzlabojusies. "Tās summas jau stabilizējas," viņš teica, norādot, ka iepriekš bija grūtības ar precīzu datu iegūšanu.

Jau vēstīts, ka, neskatoties uz IZM plāniem jauno pedagogu darba samaksas modeli apstiprināt līdz vasaras vidum, attiecīgu noteikumu projektu turklāt virzot steidzamības kārtā, tā skatīšana tika atlikta.

Pedagogu atalgojums jaunajā modelī tiek rēķināts par 36 darba stundām nedēļā. Tās ietver visus pedagoga veicamos darbus mācību procesā - vidēji 24 mācību stundas, to sagatavošanu, darbu labošanu, konsultācijas, darbu ar vecākiem, darbu skolas attīstībā. Skolotāju atalgojums ir atkarīgs no skolēnu skaita klasē un tiek noteikts robežās no 760 līdz 1000 eiro mēnesī par vienu amata vienību. Jaunais modelis paredz lielāku atbalstu skolēniem, lai nodrošinātu izglītības kvalitātes paaugstināšanu un samazinātu nevienlīdzību pilsētu un lauku skolēnu mācību sasniegumos.

Jaunā modeļa ieviešanai valsts budžetā gadā papildus nepieciešami 31,43 miljoni eiro, 2016. gada četriem mēnešiem - 10,48 miljoni eiro, lai novērstu pedagogu atalgojuma pašreizējo nevienlīdzību un palielinātu nepieciešamo atbalstu skolēniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!