Foto: LETA
Vairāki finanšu ministres Danas Reiznieces-Ozolas (ZZS) biroja darbinieki dāsni ziedojuši Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS), liecina informācija Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) datu bāzē.

Šī gada sākumā ZZS divreiz ziedojis finanšu ministres Reiznieces-Ozolas preses sekretārs Arno Pjatkins. Abas reizes viņš ziedojis 1000 eiro. Iepriekš viņš partijām nav ziedojis, liecina KNAB dati.

ZZS ziedojis arī ministres padomnieks, kurš mediju ievērību iepriekš izpelnījies ar atrašanos vienlaicīgi vairākos amatos, – Jurijs Spiridonovs. Viņš janvāra sākumā ziedojis 2500 eiro, un tāpat kā Pjatkins iepriekš nav bijis starp politisko partiju ziedotājiem.

Savukārt pirms Jaunā gada dāsnu ziedojumu ZZS veicis Reiznieces-Ozolas biroja vadītājs Ringolds Beinarovičs. Viņš ziedojis divas reizes – vienreiz 1000 eiro un vienreiz 1500 eiro. Arī šis ministrijas darbinieks pirms tam partijām nav ziedojis.

Kā liecina informācija KNAB datu bāzē, arī Ventspils domes pārstāvji aktīvi papildina ZZS kasi.

Ventspils domes priekšsēdētāja vietnieks Didzis Ošenieks partijai decembrī ziedojis 4200 eiro, bet domes priekšsēdētāja 1. vietnieks sadarbības jautājumos Gunits Blumbergs atvēlējis 5000 eiro.

Decembrī 5000 eiro ziedojis arī Ventspils domes priekšsēdētāja 1. vietnieks infrastruktūras jautājumos Jānis Vītoliņš.

Vēstīts, ka pirmssvētku laikā, 21. decembrī, Ventspils mērs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij") ZZS ziedojis 15 tūkstošus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!