Foto: F64

AS "Rīgas siltums" pabeigusi lielāko daļu siltumtīklu remontdarbu Brīvības un Pērnavas ielas krustojumā, tādēļ tiek prognozēta satiksmes sastrēgumu mazināšanās, informēja uzņēmumā.

Lai pēc iespējas ātrāk veiktu plānotos remontdarbus un atbrīvotu brauktuves, uzņēmums darbus organizēja vairākās maiņās, kā arī nakts stundās.

Satiksmes ierobežojumi saglabāsies vien Brīvības ielas vienā joslā virzienā uz centru un vienā joslā Senču ielā virzienā uz Valdemāra ielu.

Siltumtīklu remontdarbi turpināsies Senču ielā un Etnas ielā, taču to veikšana būtiski satiksmi neietekmēs.

Rīgā vēsturiski apakšzemju komunikāciju infrastruktūra sadalīta - zem brauktuvēm cauruļvadi, bet zem trotuāriem dažāda veida kabeļi, tādēļ plānoto siltumtīklu remontdarbu laikā, kas iespējami vien pavasarī un vasarā, kad nav apkures sezona, diemžēl pamatā tiek apgrūtināta autosatiksme.

Domājot par rīdzinieku ērtībām, siltumtīklu pārbūves laikā "Rīgas siltums" izbūvējis pagaidu siltumtīklus, tāpēc visiem klientiem remontdarbu laikā tiek nodrošināts karstais ūdens.

Kā ziņots, aprīļa beigās AS "Rīgas siltums" sāka apjomīgus siltumtīkla rekonstrukcijas darbus Rīgā vairākos posmos, kuru laikā būs apgrūtināta transporta kustība, informēja uzņēmumā.

"Rīgas siltumā" norādīja, ka siltumtīkli norādītajos posmos ir neapmierinošā stāvoklī. Ilgstošas ekspluatācijas rezultātā, kā arī intensīvas transporta kustības dēļ siltumtīklu būvkonstrukcijas, atrodoties paaugstinātu mainīgu slodžu ietekmē, vietām sākušas plaisāt un drupt. Caur bojātām būvkonstrukcijām siltumtīklu kamerās un kanālos ieplūstot sāli saturošam sniega un lietus ūdenim, metālkonstrukcijas un cauruļvadi korodē.

Atsevišķos no siltumtīklu posmiem ir paaugstināti gruntsūdeņi, kas arī bojā noslēgarmatūru un cauruļvadus. Siltumizolācija ir nolietojusies un vairs neatbilst normatīvo aktu prasībām, radot palielinātus siltumenerģijas zudumus. Siltumtīklos regulāri tiek konstatētas noplūdes.

Pabeidzot siltumtīklu remontdarbus, tiks sakārtotas būvdarbu teritorijas, tostarp atjaunots ceļa segums un labiekārtotas teritorijas. Realizējot šogad plānotos siltumtīklu remontdarbus, samazināsies siltuma zudumi, un siltumapgādes drošība tiks būtiski paaugstināta. Pēc darbu pabeigšanas siltuma zudumi tiks samazināti par 5800 megavatstundām gadā.

"Rīgas siltums" ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. Tas veic siltumenerģijas ražošanu, pārvadi un realizāciju, kā arī nodrošina siltumenerģijas lietotāju ēku iekšējās siltumapgādes sistēmu tehnisko apkopi.

77% no uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas tiek izmantota dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai. Pilsētas siltumtīklu kopējais garums ir ap 800 kilometru, no kuriem 74% atrodas "Rīgas siltuma" īpašumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!