Foto: DELFI

Pabeigti pērnajā gadā plānotie renovācijas darbi uz Salu tilta, pastāstīja Rīgas domes Satiksmes departamenta preses sekretāre Ilze Dišlere.

"Līdz gada beigām bija plānots pabeigt asfaltēšanas darbus uz vidējām joslām pār mazo un lielo tiltu pār Daugavu, kas arī izdarīts. Kā var novērot autovadītāji, darbi ziemas laikā nav apstājušies un uz sadalošās joslas tiek veikti betonēšanas darbi. Sadalošajai josla, atbilstoši laikapstākļiem, tiek pielietots speciāls materiāls," norādīja Dišlere.

Tostarp viņa pastāstīja, ka šobrīd sākti darbi komunikācijas tuneļos tilta iekšienē. Tur paredzēts veikt tuneļa sienu gruntēšanu, apgaismojuma izbūvi, kā arī labot dienesta ietves. Tāpat darbu ietvaros plānots izbūvēt nolietotos tiltiņus.

Rekonstrukciju veiks lielajam un mazajam tiltam pār Daugavu, septiņām estakādēm un četriem gājēju tuneļiem, renovācijas laikā uzstādīs LED apgaismojumu, savukārt gājēju drošībai uzstādīs videokameras tuneļos. Renovācijas laikā demontēs brauktuves segumu, izbūvēs jaunas dienesta ietves, ierīkos jaunas deformācijas šuves, tāpat izbūvēs jaunas brauktuves hidroizolācijas un tiks atjaunots segums. Tāpat uzlabos tilta balstus, atjaunos laiduma konstrukciju betona virsmas, savukārt tilta galos tiks pastiprinātas laiduma konstrukcijas augšējās plātnes. Par darbu veikšanu atbildīga pilnsabiedrība "LNK Industries Group".

Salu tilta rekonstrukcijas projekta īstenošanai 2014.gadā nepieciešamais finansējums bija 4,4 miljoni eiro, savukārt projekta pabeigšanai 2015.un 2016.gadā kopējais nepieciešamais finansējuma apmērs ir attiecīgi 5,8 miljoni eiro un 1,1 miljons eiro, tostarp Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējums līdz 85% no projekta attiecināmajām izmaksām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!