Foto: DELFI
Gatavojoties lielākam patvēruma meklētāju skaitam, reorganizēta atbraukušo izmitināšanai paredzētā centra “Mucenieki” pārvaldība un par vadītāju iecelts kāds Ropažu novada iedzīvotājs Pēteris Grūbe, pirmdien vēstī LNT raidījums “LNT Ziņas”.

Līdz ar šīm izmaiņām Ropažu novadā esošo centru vairs nepārrauga Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) Patvēruma lietu nodaļa.

Grūbe vadītāja amatā iecelts no 1. decembra. “Mucenieku” centra vadītājs nav amatpersona, tāpēc viņš dar-bā pieņemts bez konkursa. Raidījums vēstī, ka interese vadīt patvēruma meklētāju centru nav bijusi ļoti augsta. Vadītāja alga pārbaudes laikā pirms nodokļu nomaksas būs 1000 eiro, bet pēc pārbaudes laika - 1100 eiro.

“Grūbes kungs ir šobrīd arī pats Ropažu novada iedzīvotājs. Līdz ar to mēs ceram, ka arī Ropažu novada iedzīvotāju intereses varētu tikt sabalansētas un pārstāvētas arī ar valsts pienākumu patvēruma meklētāju izmitināšanas jomā. Pieredze ir projektu vadībā, ir arī profesionālais bakalaura grāds un arī Eiropas Savienī-bas (ES) fondu piesaiste un darbs ar sabiedriskā labuma organizācijām,” raidījumam skaidrojusi PMLP pār-stāve Santa Jonāte.

Viens no “Mucenieku” vadītāja izraudzīšanās kritērijiem bijušas arī saimnieciskās zināšanas, kuras vajadzī-gas, gatavojoties centra pārbūvei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!