Jūrmalas nepatiesi represēto klubs prasa Valsts prezidentei, premjeram un Rīgas mēram nepārskatīt represēto pieminekļa veidu un atrašanos Esplanādē un atklāt pieminekli 14.jūnijā.
Atklātajā vēstulē amatpersonām, kuru parakstījuši kluba prezidente Helēna Koziorova un vairāki citi cilvēki, izteikta prasība atklāt pieminekli noteiktajā laikā - 14.junijā.

Vēstulē norādīts, ka piemineklim jāatrodas centrā un to nedrīkst slēpt nomalē. Vēstules autori uzskata, ka piemineklis "Putenī", kas jau ir gatavs un kuru vajag tikai uzstādīt Esplanādē, ir "akmenī kaltā Latvijas vēsture" un tā uzdevums ir atgādināt vēstures notikumus.

"Vai nepietiek mūs morāli spīdzināt, te paziņojot par pieminekļa atklāšanu, te to atsaucot?" raksta nepatiesi represētie.

Komunistiskā terora upuriem veltītā pieminekļa uzstādīšanas un apkārtējās teritorijas sakārtošanas konkursā uzvarētāju noteikšana atlikta uz nedēļu, jo domes Attīstības komiteja vēloties vēlreiz izvērtēt pieminekļa atrašanās vietu un to, kādam piemineklim jāizskatās.

Komunistiskā terora upuriem veltītā pieminekļa uzstādīšanai Esplanādē un apkārtējās teritorijas sakārtošanai atvēlēti 98 607 lati, bet konkursā pieteikušos firmu piedāvātās cenas svārstās no 97 000 līdz 145 000 latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!