Foto: AFI

Ekspremjera Einara Repšes jauno partiju "Latvijas attīstībai" 15.decembrī varētu dibināt 250 cilvēku, tā prognozēja Repše.

"Domāju, ka atnāks 250 cilvēku. Mēs vairāk orientējamies uz kvalitāti nevis kvantitāti, līdz ar to domāju, ka mūsu skaits būs 250 un ar to būs pilnīgi pietiekami," sacīja Repše, norādot, ka gadījumā, ja politiskā organizācija ir ļoti masveidīga, tās iekšienē automātiski rodas domstarpības par ideoloģiskiem jautājumiem,

Repše pieļāva, ka visdrīzāk, jaunās partijas nosaukums būs "Latvijas attīstībai", jo tas visprecīzāk atspoguļojot ideoloģiju un programmu. "Mūsu partija būs skadiri orientēta uz Latvijas attīstību, Latvijas racionālu pārvaldīšanu. Mums svarīgākais, lai mūsu rindās būtu domu vienotība un diskusiju kvalitāte. Nevēlamies, lai, piemēram, kāds sapulcē pieceļas un paziņo, ka visu nelaimju sakne ir tas, ka valstī nav valūtas maiņas monopola. Tādas muļķības mēs savās sapulcēs negribam dzirdēt," sacīja jaunās partijas idejiskais tēvs.

Repše arī atzina, ka visticamāk pats kļūs par jaunās partijas priekšsēdētāju, taču kuri cilvēki vēl būs partijā, viņš pagaidām vairījās atklāt, vien norādot, ka daļa no tiem būs no viņa pārstāvētās un vadītās līdzīgā nosaukuma biedrības.

Pašlaik biedrības "Latvijas attīstībai" valdē bez Repšes darbojas arī finansists un baņķieris Valērijs Belakoņs, ekonomists Uldis Osis, uzņēmēji Uldis Mierkalns, Donāts Vaitaitis, Ainārs Ščiplinskis, Olafs Berķis un Guntars Kokarēvičs. Tāpat organizācijas vadībā ir bijušais Repšes padomnieks Dans Titavs, kādreizējais partijas "Jaunais Laiks" ģenerālsekretārs Edgars Jaunups, bijusī Finanšu ministra un Rīgas mēra Aivara Aksenoka padomniece Baiba Fromane, ziņu aģentūras "Leta" līdzīpašnieks Agris Strautnieks, skandalozais bijušā satiksmes ministra Kaspara Gerharda padomnieks Emīls Jakrins, kā arī Guna Mickeviča un Jekaterina Kuzņecova.

Repše iepriekš jau ir izveidojis partiju "Jaunais laiks", kas pašlaik ir iekļāvusies partijā "Vienotība". Repše no partijas izstājies 2013.gadā. Viņš bijis Latvijas Ministru prezidents, aizsardzības ministrs, finanšu ministrs un Saeimas deputāts, kā arī Latvijas Bankas prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!