Foto: LETA

Partijas "Latvijas attīstībai" premjera amata kandidāts būs tās ģenerālsekretārs Juris Pūce, trešdien, 13.augustā, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja partijas līderis Einars Repše.

Repše sacīja, ka partijas viens no mērķiem ir veselības aprūpes uzlabošana, tāpēc viņš pats gatavs uzņemties "grūtāko uzdevumu" un kļūt par veselības mistru. Taču par premjera amata kandidātu viņš virzīs Pūci. Repše gan pieļāva, ka partijas valde varētu virzīt arī citus kandidātus, taču viņa variants ir Pūce.

Partijas līderis cer, ka "Latvijas attīstībai" vēlēšanās iegūs vismaz 10 līdz 15 vietas.

Repše atzina, ka šobrīd partijas reitingi ir zemi, aptaujas liecina, ka par to gatavi balstot 0,9% vēlētāju. Taču Repše uzskata, ka popularitāti var celt, pilnveidot savu piedāvājumu, partijas programmu.

Partijai pirms vēlēšanām būs reklāmas kampaņa, bet tā nebūs plaša un dārga.

Bez veselības nozares, partijai būs vēl divas citas prioritātes, proti, ekonomika un izglītība.

Repše intervijā apliecināja arī presē daudz apspriestās viņa parādsaistības - 791 100 eiro. Viņš intervijā sacīja, ka ar tām plāno tikt galā septiņu līdz astoņu gadu laikā. Repše arī noraidīja bažas, ka parādsaistības viņam varētu traucēt būt objektīvam un neatkarīgam politiķim.

Jau vēstīts, ka pērn decembrī nodibināta partija "Latvijas attīstībai", un par partijas priekšsēdētāju ievēlēts Einārs Repše.

Partijas līderi rudenī gaidāmajās vēlēšanās būs partijas vadītājs Einars Repše, ģenerālsekretārs Juris Pūce, valdes locekļi, Saeimas deputāts Vladimirs Reskājs un Edgars Jaunups un bijušais ārlietu ministrs Rihards Pīks.

Saeimas vēlēšanas notiks oktobra pirmajā sestdienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!