Foto: LETA

Biedrības "Latvijas attīstībai" vadītājs Einars Repše aizvien ir "Vienotības" biedrs, tomēr tas neliedz viņam izvērst aktīvu biedrības reklāmas kampaņu televīzijā.

"Vienotības" vadītāja Solvita Āboltiņa portālam "Delfi" apstiprināja, ka Repše aizvien ir viņas vadītās partijas biedrs, taču jau ilgāku laiku "tikpat aktīvs "Vienotības" biedrs kā Sarmīte Ēlerte – "Lietussargu biedrības" vadītāja [biedrība, kas pirms pieciem gadiem premjera Aigara Kalvīša valdības laikā inicēja Saeimas atlaišanu].

Āboltiņa uzsvēra, ka Repše nule sāktajā reklāmas kampaņā popularizē biedrības "Latvijas attīstībai" rīcības plānu, taču "Vienotības" biedra statuss viņam neliedz un netraucē to darīt, turklāt "saturiski tas nav pretrunā ar "Vienotības" statūtiem un uzstādītajiem politiskajiem mērķiem".

"Es esmu runājusi ar Repši, kad viņš šo biedrību veidoja. Viņš ir likumpaklausīgs cilvēks un ļoti labi saprot to, ka divās partijās nevar būt, bet likums neaizliedz darboties vienlaicīgi partijā un biedrībā," teica Āboltiņa.

Biedrība "Latvijas attīstībai" reklāmas kampaņā popularizē savu vīziju, kas ievietota un publiski rediģējama interneta vietnē "Vikipēdija". Vīzijā pausts redzējums par valsts pārvaldi, Satversmes reformu, izmaiņām tautsaimniecībā, rūpniecībā, enerģētikā un citām jomām.

Jau vēstīts, ka pērn martā Repšes vadībā nodibināta biedrība "Latvijas attīstībai", kurā ir arī uzņēmēji Olafs Berķis un Valērijs Belokoņs. Bijušais politiķis Repše neizslēdz arī partijas izveidi.

Biedrības dibinātāju vidū bez Repšes, Berķa un Belokoņa ir arī "Vienotības" biedrs Rīgas domes deputāts Edgars Jaunups, no "Jaunā laika" izslēgtais Repšes līdzgaitnieks Dans Titavs, miljonāri Donāts Vaitaitis un Uldis Mierkalns, "Vienotības" priekšvēlēšanu kampaņas veidotājs Ainārs Ščipčinskis un aģentūras LETA valdes priekšsēdētāja vietnieks Agris Strautnieks, kā arī tiesību eksperte, bijusī Repšes padomniece Baiba Fromane.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!