Foto: AFI

Ekspolitiķa Einara Repšes vadītās biedrības "Latvijas attīstībai" turīgie uzņēmēji "Vienotībai" un "Jaunajam laikam" (JL) vairāku gadu laikā ziedojuši teju 100 tūkstošus latu, liecina Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja mājaslapā atrodamā informācija.

Ventspils uzņēmējs Olafs Berķis "Vienotībai" ziedojis divas reizes – 2010. un 2011.gadā – kopumā 13 757 latus.

Savukārt "Vienotības" priekšvēlēšanu kampaņas veidotājs, pašlaik tirgus un sabiedriskās domas izpētes uzņēmuma "McCann WorldGroup" vadītājs Ainārs Ščipčinskis 2010.gadā ziedojis JL 18 tūkstošus latu, bet pērnā gada sākumā "Vienotībai" – 16 tūkstošus latu.

Turīgais meža nozares uzņēmējs Uldis Mierkalns ziedojis tikai JL, laika posmā no 2005. līdz 2008.gadam atvēlot piecus ziedojumus kopumā 30 tūkstošu latu apmērā.
Savukārt ar spirta, degvielas un nekustamo īpašumu biznesu saistītais uzņēmējs Donāts Vaitaitis naudu nav žēlojis četriem politiskajiem spēkiem – JL, nu jau likvidētajai Aināra Šlesera vadītajai "Par labu Latviju", Zaļo un zemnieku savienībai un "Pilsoniskajai savienībai". Katram politiskajam spēkam 2010.gada 8.septembrī Vaitaitis ziedojis 18 tūkstošus latu.

Arī biedrības vadītājs Repše ("Vienotība") ziedojis JL – no 2002. līdz 2007.gadam paša lolotajam politiskajam spēkam viņš ziedojis kopumā 1990 latu.

Tāpat Rīgas domnieks Edgars Jaunups ("Vienotība") ziedojis tikai JL laikā no 2002. līdz 2008.gadam – ziedojumu kopsumma ir 5097 lati.

Savukārt uzņēmējs miljonārs Valērijs Belokoņs ziedojis tikai 2008.gadā likvidētajai Konservatīvajai partijai, kas gan spožus panākumus Latvijas politikā neguva. Belokoņs partijai, kurš viņš bija priekšsēdētāja vietnieks, 2003.–2004.gadā ziedojis kopumā 677 latus.

No "Latvijas attīstībai" dibinātājiem ziedojumus nevienai partijai nav devis no JL izslēgtais Repšes līdzgaitnieks Dans Titavs, aģentūras LETA valdes priekšsēdētāja vietnieks Agris Strautnieks, kā arī tiesību eksperte, bijusī Repšes padomniece Baiba Fromane.

Jau vēstīts, ka šonedēļ nodibināta biedrība "Latvijas attīstībai". Repše neizslēdz, ka tā varētu pārtapt partijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!