Foto: F64

Pirmdien ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Atbrīvošanas aleju Rēzeknē, kur ražošanas ēkā bija izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

VUGD ierodoties, tika konstatēts, ka četrstāvu ražošanas ēkas pirmajā stāvā deg koka granulas, šķelda un putekļi 25 kvadrātmetru platībā. No piedūmotās ēkas tika evakuēti 10 cilvēki un šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks likvidēts pulksten 18.16.

Tāpat pirmdien ugunsdzēsēji glābēji devās dzēst 14 kūlas ugunsgrēkus, kuru kopējā platība bija vairāk nekā 2,8 hektāri. Platības ziņā lielākais kūlas ugunsgrēks bija izcēlies Tukuma novada Lestenes pagastā, kur dega pērnā zāle 2 hektāru platībā.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, ligzda, zaru kaudze, meža zemsedze, mežs, elektrības instalācijas vadi, griestu lampa, gāzes balona pievads un galds, vieglā automašīna, tualete, žāvētava, kūpinātavas siltumizolācija, saimniecības ēka, neapsaimniekota ēka un divas dzīvojamās mājas.

Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, ugunsdzēsēji glābēji Cesvaines novada Cesvaines pagastā no dubļiem izvilka govi.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 61 izsaukumu – 45 uz ugunsgrēku dzēšanu, 14 uz glābšanas darbiem, bet divi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!