Foto: Publicitātes foto
Rēzeknes mēra Aleksandra Bartaševiča (SC) konflikts ar vietējās Pašvaldības policijas kādreizējo priekšnieku Aivaru Stalidzānu beidzies ar to, ka Rēzeknē tiks likvidēta Pašvaldības policija, svētdien ziņo "Nekā personīga".

Bartašēvičs Stalidzānu no Pašvaldības policijas priekšnieka amata atlaidis jau 2012. gadā, bet tagad, kad Augstākā tiesa lēmusi, ka Stalidzāns atjaunojams amatā, marta beigās pieņemts lēmums likvidēt visu Pašvaldības policiju. Tas satrauc rēzekniešus, kas domā, ka pēc Pašvaldības policijas likvidēšanas neviens vairs neizšķirs pilsētā notiekošos dzērāju strīdus, neapkaros "točkas" un nerūpēsies par to, lai pārmēru iereibušie pilsoņi negulētu uz ielām.

"Nekā personīga" izpētījis, ka Rēzeknē nelegālais alkohols tiek tirgots vien aptuveni 250 metru attālumā no pašvaldības ēkas. Lai par diviem eiro kādā dzīvoklī iegādātos puslitru kandžas, jāzina tikai parole: "Vai Larisa mājās?".

Rēzeknes domes deputāts, pilsētas slimnīcas narkologs Jāzeps Korsaks bažījas, ka pēc Pašvaldības policijas likvidēšanas problēma vēl saasināsies.

" Pasliktināsies  kriminogēnā situācija. Ja pašlaik pašvaldības policijai, kursējot pa pilsētu tomēr cilvēkam, kas ir gatavs pārkāpt šo te likumu, liek nedaudz būt uzmanīgākam - padomāt, pirms ko dara," teic Korsaks.

Savukārt Rēzeknes Pašvaldības policijas inspektors Vilnis Olūtnieks atzīst, ka Valsts policija ar sadzīviskajiem konfliktiem Rēzeknē netiek galā: " Katru nakti pa pieci zvani viņi mums pārsūta tādēļ, ka viņi ir aizņemti."

Tikmēr pilsētas mērs Bartaševičs domā, ka kārtības uzturēšanai pilsētā pietiks ar videonovērošanas sistēmas attīstīšanu, savukārt publisku pasākumu laikā par drošību rūpēšoties privātas apsardzes firmas. Tās, pēc Rēzeknes mēra teiktā, jau līdz šim iesaistītas kārtības nodrošināšanā pasākumu laikā.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP) gan iecerēto Rēzeknes "modeli" uzskata par nepieņemamu un atgādina, ka kārtības uzturēšana ir likumā ierakstīta pašvaldības funkcija. " Skaidrs, ka valsts policija būs spiesta strādāt tādā kā pastiprinātā režīmā," secina ministrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!