Foto: LETA

"Oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētāja Inguna Sudraba (NSL) plāno atteikties no atalgojuma par šis komisijas vadīšanu, apliecināja politiķe.

Savukārt priekšsēdētājas vietnieks Mārtiņš Šics (LRA) sacīja, ka iecerējis ziedot vai izmantot labdarības mērķiem papildu atalgojumu.

Saeimas deputāti saņem piemaksas par atsevišķu pienākumu veikšanu, piemēram, par komisiju vai frakciju vadību, darbu parlamenta Prezidijā. Tās apmērs tiek noteikt līdzīgi kā deputāta alga - piemērojot noteiktu koeficientu vidējās darba samaksas apmēram noteiktā gadā. Šogad mēnešalgas daļa par parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētāja amatu būtu 1137 eiro mēnesī, bet priekšsēdētāja biedra amatu - 286 eiro mēnesī.

No piemaksas var atteikties, vēršoties ar iesniegumu Saeimas Prezidijā.

Kā ziņots, Valsts prezidents Raimonds Vējonis aicinājis Saeimu izvērtēt Sudrabas atbilstību "Rīdzenes sarunu" parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītājas amatam, informēja Valsts prezidenta kancelejā. "Oligarhu sarunās" tikusi pieminēta arī Sudraba.

“Oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisijā strādā arī Andrejs Judins (V), Igors Pimenovs (S), Ritvars Jansons (VL-TB/LNNK) un Ainārs Mežulis (ZZS).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!