Foto: LETA

Līdz šim "Rīdzinieka karti" par 775 eiro neviens nav iegādājies, pastāstīja SIA "Rīgas satiksme" preses sekretārs Viktors Zaķis.

Pirms nedēļas - 1.jūlijā - stājās spēkā grozījumi noteikumos, kas paredz, ka, samaksājot 775 eiro, "Rīdzinieka karti" varēs iegādāties arī Rīgā nedeklarētas personas un personas, kurām Rīgā nav nekustamā īpašuma. Līdz šim "Rīdzinieka karti" par 775 eiro neviens nav iegādājies, apstiprināja Zaķis.

Zaķis minēja, ka pagaidām nav arī izrādīta interese par iespēju iegādāties "Rīdzinieka karti" par minēto summu. Par to nav interesējušies arī pašvaldību pārstāvji, kā to, komentējot domes lēmumu, bija pieļāvis Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S), kurš uzsvēra, ka "Rīdzinieka karte" varētu būt iespēja pašvaldībām, kuras to iegādātos saviem iedzīvotajiem, kuri strādā Rīgā.

Zaķis paziņoja, ka "Rīdzinieka karte" nav "biznesa plāns", bet vispirms tā ir vērsta uz to, lai uzlabotu rīdzinieku dzīvi. Viņš pieminēja, ka kartes iegāde ir iespēja, kas tiek sniegta citu pilsētu iedzīvotājiem.

Zaķis pastāstīja, ka pēc 1.jūlija kopumā ir izsniegti vairāk nekā 10 000 "Rīdzinieka karšu".

Jau tika ziņots, ka maijā Rīgas dome pieņēma pretrunīgi vērtēto lēmumu, ka "Rīdzinieka karti", samaksājot domes noteiktos 775 eiro, turpmāk varēs iegādāties arī personas, kuras nav deklarētas Rīgā vai kurām šeit nepieder nekustamais īpašums. Lēmums stājās spēkā 1.jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!