Pirmajā Latvijas dvīņu saietā, kas notiks sestdien Rīgā, piedalīsies aptuveni 1000 dvīņu un trīņu no visiem Latvijas novadiem.
Latvijas dvīņi apzināti triju gadu laikā novadu dvīņu saietos.

Saietā iecerēta plaša kultūras programma, pasākuma ietvaros notiks Latvijas vēsturē pirmais dvīņu gājiens uz Brīvības pieminekli, Mežaparkā savukārt notiks dvīņu talantu konkurss.

Dvīņu un trīņu gājiens sāksies Strēlnieku laukumā plkst. 11 un caur Rātslaukumu pa Kungu un Kaļķu ielām virzīsies uz Brīvības pieminekli, kur plkst.12 notiks ziedu nolikšanas ceremonija.

Talantu konkursā paredzēts piešķirt piecus titulus. Par titulu "Dvīnis 2000" cīnīsies dvīņi četrās dažādās vecuma grupās - 1 - 10 gadus veci, 10 - 20, 20 - 40 un par 40 gadiem vecākie dvīņi. Par piekto apbalvojumu ar dziesmām, dejām, zīmējumiem un citiem priekšnesumiem cīnīsies trīnīši.

Giļazova pastāstīja, ka līdz šim jaunākie saietus apmeklējušie dvīņi dzīvo Dobelē. Mazie dobelnieki pasākuma laikā bijuši tikai četrus mēnešus veci. Savukārt vecākās dvīnes mīt Tukumā. 92 gadus vecās tukumnieces saietā nepiedalīsies, jo viena no māsām neceļas no gultas, klāstīja pasākuma rīkotāja Virgīnija Giļazova.

Pagāidām nav zināms, kas būs vecākie un jaunākie saietu apmeklējušie dvīņi un trīņi. "Uz vietas redzēsim," sacīja pasākuma rīkotāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!