Rīga ir gatava Dziesmu un deju svētkiem. Sagatavota gan Mežaparka estrāde, gan Daugavas stadions, lai uzņemtu tūkstošiem svētku dalībnieku, kas šogad sola grandiozus koncertus un uzvedumus. Dziesmu svētku biroja vadītājs Romāns Vanags atzīst, ka Dziesmu un deju svētkiem būs pievērsta liela starptautiska uzmanība, uz koncertiem ieradīsies arī vairāku valstu prezidenti.
Vanags piektdien LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja, ka atšķirībā no iepriekšējām Dziesmu un deju svētkiem, šogad daudz grandiozāks plānots svētku atklāšanas koncerts, kas notiks atjaunotajā Mežaparka estrādē. Tajā piedalīsies gan bērnu kori kopā ar grupu "Prāta Vētra", gan sieviešu, vīrieši, gan senioru kori un pūtēju orķestri.

Grandiozs plānots arī deju lieluzvedums Daugavas stadionā, kas jau patlaban ir saposts un sagatavots tā, lai būtu drošs skatītājiem. Jau vēstīts, ka iepriekš bažas radīja stadiona tehniskais stāvoklis, taču patlaban visas problēmas esot novērstas.

Vanags stāstīja, ka jau patlaban par Dziesmu un deju svētkiem Rīgā ir "ļoti liela pasaules uzmanība", ko pierādījis tas, ka uz kora "Kamēr.." koncertu ieradušies 17 valstu mūziķi - profesionāļi.

Tāpat šogad svētkus vērot Rīgā ieradīsies arī vairāku valstu prezidenti. Kā iepriekš vēstīts, noslēguma koncertu apmeklēs Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess ar ģimeni, Somijas prezidente Tarja Halonena ar dzīvesbiedru un Polijas prezidents Lehs Kačiņskis ar sievu.

Jaunas papildu biļetes uz Dziesmu un deju svētku koncertiem netikšot tirgotas, tomēr Vanags aicināja iedzīvotājus atkārtoti ielūkoties "Biļešu Paradīzes" mājaslapā, jo tur varētu parādīties biļetes, kas bija rezervētas, taču netika izpirktas.

Jau vēstīts, ka svētdien Rīgā notiks Dziesmu un deju svētku atklāšanas gājiens, kā arī vēlāk vakarā - svinīgais atklāšanas koncerts. Dažādi svētku pasākumi būs vērojami visu nedēļu, bet noslēguma koncerts notiks sestdien, 12.jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!