Šā gada jūnijā Rīgā ir pabeigta divu jaunu veloceliņu būvniecība. Veloceliņš ir izbūvēts Šmerļa ielā, kā arī ir izbūvēts veloceliņš no Mežaparka uz Vecmīlgrāvi, portālu "Delfi" informēja Rīgas domes satiksmes departamentā.

Veloceliņa Mežaparks-Vecmīlgrāvis būvniecība pēc Rīgas domes Satiksmes departamenta pasūtījuma tika uzsākta pagājušajā gadā. Tas ir piecu kilometrus garš. Šis veloceliņš ir turpinājums 2007. gadā izbūvētajam veloceliņam Centrs-Mežaparks. Tas savieno Ostas prospektu, Mīlgrāvja ielu, Mīlgrāvja tiltu līdz Vecāķu prospekta un Kalngales ielas krustojumam. Turpmākajos gados, kad būs atrisināti nepieciešamo zemju piederības jautājumi, šī veloceliņa izbūvi plānots turpināt līdz pat Vecāķiem.

Veloceliņš Šmerļa ielā ir gandrīz divus kilometrus garš. Tā būvniecība pēc Rīgas domes Satiksmes departamenta pasūtījuma tika uzsākta pagājušajā gadā Šmerļa ielas rekonstrukcijas ietvaros.

Par godu veloceliņu izbūvi sestdien Rīgā notiks neparasta dizaina velosipēdu parādes brauciens pa Šmerļa ielas veloceliņu un veloceliņu Mežaparks-Vecmīlgrāvis līdz Sūnu salai, kur ikviens aicināts piedalīties Velopiknikā.

Veloparādes braucienā piedalīsies domu biedru apvienība "Apokalipses jātnieki" ar neparasta dizaina velosipēdiem, ko izgatavojuši paši jaunieši no vecu velosipēdu detaļām, automašīnu riepām un citiem priekšmetiem. Veloparādes brauciens sāksies sestdien pulksten 15 no Šmerļa ielas un Sergeja Eizenšteina ielas krustojuma un turpināsies pa Šmerļa ielas veloceliņu, Brīvības gatvi, Krustabaznīcas ielu, Viskaļu ielu, Ezermalas ielu, Meža prospektu, Atpūtas aleju, Ostas prospektu, pāri Mīlgrāvja tiltam līdz Sūnu salai. Veloparādes laikā no Šmerļa ielas veloceliņa uz Velopiknika norises vietu tiks vests arī īpašs velogrils.

Sestdien no pulksten 16 līdz 20.00 Sūnu salā pie Mīlgrāvja tilta notiks Velopikniks. Pasākumā būs velotriāla priekšnesumi, konkurss ar balvām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!