Rīgā klaiņojošās mežacūkas vajadzētu iznīcināt, intervijā LTV sacīja Latvijas cūku audzētāju asociācijas vadītāja Dzintra Lejniece

"Jā, viņas aizved no Rīgas uz Tīnužiem [Ogres novads]. Jāatceras, ka arī tur viņas paliek, tās pieradušās iet un rakāties pa atkritumiem. Lai cik tas nežēlīgi neizklausītos, tās mežacūkas būtu jāiznīcina," sacīja Lejniece.

Jau vēstīts, ka - lai risinātu jautājumu par meža dzīvnieku ienākšanu pilsētā, Rīgas dome izveidojusi Medību koordinācijas komisiju, kuru vadīs pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs. Par komisijas locekli Valsts meža dienests deleģējis Rīgas reģionālās virsmežniecības inženieri Raimondu Fridvaldu, Lauku atbalsta dienests - Lielrīgas reģionālās lauksaimniecības pārvaldes Kontroles un uzraudzības daļas vecāko inspektoru Mārtiņu Upmani, Latvijas mednieku asociāciju pārstāves tās valdes priekšsēdētājs Haralds Barviks, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomi - Jānis Šolks, Latvijas Meža īpašnieku biedrību - Juris Buškevics.

Tāpat ziņots, ka Rīgā situācija ar mežacūkām ir saasinajusies. Visvairāk klaiņojošas mežacūkas manītas Juglas un Šmerļa apkaimē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!