Foto: Shutterstock

Rīgā mediķi hospitalizējuši desmit gadus vecu meiteni, kura draudējusi sadurt māti ar nazi, informēja Rīgas pašvaldības policija (RPP).

17. novembra vakarā Rīgas pašvaldības policijas Ziemeļu pārvaldes darbinieki devās uz izsaukumu Mīlgrāvī, kur māte nevarēja savaldīt savu mazgadīgo meitu.

Ierodoties notikuma vietā, likumsargi devās uz virtuvi, kur pie galda mierīgi sēdēja desmit gadus veca meitene. No blakus istabas iznāca bērna māte, kura pastāstīja, ka strīds izcēlies, jo meitai nav atļāvusi doties ciemos pie draudzenes. Atvase uz šādu aizliegumu nav adekvāti reaģējusi, proti, meitene saplēsusi traukus, paņēmusi nazi un draudējusi māti sadurt.

Savukārt meitene pastāstīja, ka nesen māte viņu ievietojusi internātskolā. Atgriežoties nedēļas nogalē mājās, viņa sarunājusi satikties ar draudzeni, taču māte pēkšņi izmainījusi plānus un likusi doties pie vecmāmiņas.

Policija izsauca mediķus, kuri meiteni hospitalizēja plašākiem izmeklējumiem. Līdzi uz ārstniecības iestādi devās arī māte. Ar abām iesaistītajām personām veiktas preventīva rakstura pārrunas.

Informācija nodota RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbiniekiem izvērtēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!