Foto: Shutterstock

Meitene, kuras vecāki viņu atstāja pie aukles, ir nonākusi audžuģimenē, kur viņa saņems ģimenisku aprūpi, aizsargātības sajūtu un tiks nodrošināti labvēlīgi apstākļi viņas attīstībai, informēja Siguldas novada bāriņtiesas priekšsēdētāja Zane Krauze.

Meitenes vecākiem ir tiesības vērsties bāriņtiesā ar lūgumu atjaunot pārtrauktās aizgādības tiesības. Bāriņtiesa pēc šāda iesnieguma saņemšanas vērtēs situāciju ģimenē un to, vai vecāki spēj uzņemties atbildību par bērnu.

Jau ziņots, ka Rīgas bāriņtiesa 19.novembrī pieņēma lēmumu par divus gadus vecās meitenītes šķiršanu no ģimenes. Bāriņtiesā paskaidroja, ka meitenītes ģimenes locekļi nav deklarēti Rīgas pašvaldībā, māte deklarēta Siguldas novadā, bet tēvs - Cesvaines novadā, turklāt ģimene bieži mainījusi dzīvesvietu. Rīgā ģimene nesen ieradusies un iepriekš nav bijusi ne Rīgas bāriņtiesas, ne sociālā dienesta redzeslokā.

Arī Siguldas un Cesvaines bāriņtiesas nolēma neatjaunot aizgādības tiesības mātei un tēvam, kuri savu divgadīgo meitu uz vairākām dienām atstāja pie aukles, neierodoties pēc bērna un nedodot par sevi zināt, noskaidroja Siguldas novada bāriņtiesā.

Kā vēstīts, vecāki pēc meitenītes nebija atnākuši, bet auklei ar viņiem sazināties neizdevās, tāpēc viņa vērsās policijā. Pēc informācijas nonākšanas plašsaziņas līdzekļos policijā vērsās bērna radinieces un izdevās noskaidrot meitenītes vecākus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!