Foto: Shutterstock
Iestājoties pret dzīvnieku izmantošanu cirkā, svētdien, plkst.15.00-18.00 pie "Arēnas Rīga" notiks protesta akcija pret brāļu Zapašniju cirka izrādēm, kurās tiek izmantoti Āfrikas lauvas, baltie un Usūrijas tīģeri, informēja biedrībā "Dzīvnieku brīvība".

Organizācija uzsver, ka ņemot vērā zinātnieku un veterinārārstu atzinumus par nenovēršamām dzīvnieku labturības problēmām cirkos, daudzās Eiropas valstīs savvaļas sugu dzīvnieku izmantošana cirkos jau ir aizliegta. Pēdējos gados jautājums par savvaļas sugu dzīvnieku izmantošanas aizliegumu cirkos ir aktualizējies arī Latvijas kaimiņvalstīs - Igaunijā, Lietuvā un Polijā.

Tāpat "Dzīvnieku brīvība" atgādina, ka Latvijas Pārtikas un veterinārais dienests 2015.gada nogalē atbalstīja Eiropas Veterinārārstu federācijas aicinājumu aizliegt savvaļas sugu dzīvnieku izmantošanu ceļojošos cirkos. Zemkopības ministrija darba grupā ar dzīvnieku aizsardzības organizācijam un atbildīgajām valsts iestādēm jau ir izstrādājusi likumprojektu, kas drīzumā tiks skatīts Saeimā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!