Foto: LETA

Rīgā pirmdienas pēcpusdienā ir samazinājies sabiedriskā transporta kavējumu ilgums, pastāstīja Rīgas sabiedriskā transporta uzņēmuma "Rīgas satiksme" preses sekretārs Viktors Zaķis.

Viņš teica, ka sabiedriskā transporta kustība Rīgā sniega dēļ uz ielām ir lēnāka nekā parasti, bet nav tik kritiska, kā bija no rīta, jo sabiedriskā transporta kavējumi ir mazinājušies. "Ir uztaisīti jauni saraksti, lai sabiedriskais transports atkal ietu pēc tiem grafikiem, kas ir pieturvietās, lai pasažieri neciestu un pasažieriem nebūtu jāgaida. Šobrīd situācija ir normalizējusies, bet, protams, vēl ir daudzas ielas un vietas, kur sabiedriskais transports nespēj izbraukt cauri tā, kā gribētos," sacīja Zaķis.

Zaķis piebilda, ka sabiedriskā transporta plūsma ir apgrūtināta Turgeņeva un Gogoļa ielās, kā arī, piemēram, uz VEF tilta, kurš ir diezgan slidens. "Mēs braucam pa koplietošanas ceļiem un esam atkarīgi no situācijas uz tiem gluži tāpat kā automašīnas, kas brauc pa Rīgas ielām," sacīja "Rīgas satiksmes" preses sekretārs.

Zaķis arī atzīmēja, ka situācija uz ceļiem ir uzlabojusies arī tāpēc, ka pa dienu nesnieg un Rīgā tiek kaisītas ielas. Ja arī dienas turpmākajā daļā nebūs nokrišņu, situācija uzlabosies vēl vairāk.

Rīgā pirmdienas rītā sniega dēļ uz ielām autobusi un trolejbusi kavējās līdz 30 minūtēm, savukārt tramvaji - 10-15 minūtes.

"Rīgas satiksme" nodrošina Rīgā pasažieru pārvadājumus ar autobusiem, tramvajiem un trolejbusiem. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!