Foto: DELFI
Rīgas dome (RD) lēmusi, ka budžeta grozījumos piešķirs finansējumu vietu skaita palielināšanai bērnudārzos, skolu labiekārtošanai un sociālajā nozarē strādājošo atalgojuma palielināšanai par 15% no šī gada 1. novembra, portāls "Delfi" uzzināja RD.

Lai palielinātu vietu skaitu bērnudārzos, Izglītības, kultūras un sporta departamentam jaunu grupiņu izveidošanai skolu ēkās tiks piešķirti līdzekļi inventāram un iekārtošanai.

Inventāra iegāde un labiekārtošana tiks veikta vairākās Rīgas skolās. Pedagoģiskā un saimnieciskā personāla atalgojuma nodrošināšanai jaunatvērtajās grupās pašvaldība piešķirs papildus līdzekļus 364 899 eiro.

Pašvaldība piešķirs arī 810 179 eiro līdzfinansējuma nodrošinājumam privātajiem bērnudārziem. Rīgas domes līdzmaksājums vienam bērnam ir 132 eiro mēnesī.

Rīgas pašvaldībā ir pieņemts lēmums no šī gada 1. novembra palielināt sociālajā nozarē strādājošo atalgojumu par 15%.

Savukārt, lai nodrošinātu sabiedriskā transporta pakalpojumus visiem pasažieriem par vienotu tarifu, kā arī kompensētu izdevumus pašvaldības noteikto atlaižu piemērošanai, SIA "Rīgas satiksme" budžeta grozījumos saņems dotāciju 10,2 miljonu eiro apmērā, kas balstīta uz izvērtētiem faktisko ieņēmumu izmaiņu datiem šī gada pirmajos trīs ceturkšņos.

Ar budžeta grozījumiem tiek precizēta arī pašvaldības budžeta ieņēmumu daļa. Tā kā nekustamā īpašuma nodokļa faktiskā iekasēšana šogad ir labāka nekā iepriekš plānots, šī nodokļa ieņēmumu prognozi paredzēts palielināt par 10 miljoniem eiro.

Savukārt plānotos iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumus plānots samazināt par 10 miljoniem eiro.

Budžeta grozījumu rezultātā pašvaldības pamatbudžeta deficīts tiek plānots 55,9 miljonu eiro apmērā, kas sastāda 7,5% no pašvaldības budžeta ieņēmumu apjoma.

Ceturtdien, 23. oktobrī, Rīgas domes Budžeta komisija akceptēja pašvaldības budžeta grozījumu projektu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!