Foto: LETA

Rīgā šogad plānots neregulējamas gājēju pārejas pārveidot par ar luksoforu regulējamām gājēju pārejām Andreja Saharova ielā pie Zemes ielas un Tilta ielā pie Sliežu ielas, informēja Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola.

Rīgas domes Satiksmes departamenta mērķis ir paaugstināt satiksmes drošību Rīgas ielās, uzlabojot satiksmes infrastruktūru - ierīkojot jaunas regulējamas gājēju pārejas, kā arī izbūvējot luksoforu objektus vietās, kur šobrīd ir neregulējamas gājēju pārejas, bet iela ir ar augstu satiksmes intensitāti.

Tāpat departaments turpina paaugstināt neregulējamu gājēju pāreju drošību - izbūvējot apgaismojumu virs gājēju pārejām un paredzot citus satiksmes organizācijas līdzekļus, uzlabojot gājēju un gājēju pāreju redzamību.

Šogad ir plānots neregulējamas gājēju pārejas pārveidot par ar luksoforu regulējamām gājēju pārejām Andreja Saharova ielā pie Zemes ielas un Tilta ielā pie Sliežu ielas.

Tāpat notiek darbs pie luksoforu objektu projektēšanas, lai neregulējamās gājēju pāreja Nīcgales ielā 2 un Augusta Deglava ielā pie krustojuma ar Lapsu ielu pārveidotu par ar luksoforu regulējamām gājēju pārejām.

Šajā gadā plānots sākt projektēšanu luksofora objektam Andreja Saharova iela 10, lai esošo neregulējamo gājēju pāreju pārveidotu par ar luksoforu regulētu, kā arī tiks sākta projektēšana jaunu ar luksoforu regulējamu gājēju pāreju ierīkošanai, Mūkusalas ielā pie rotācijas apļa (pie tirdzniecības centra "Maxima"), Dzelzavas ielā pie Lielvārdes ielas un Augusta Deglava ielā starp Ilūkstes ielu un Andreja Saharova ielu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!