Foto: Publicitātes attēli

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S) un Maskavas mērs Sergejs Sobjaņins ceturtdien, 11.decembrī, Maskavā parakstīja abu pilsētu sadarbības programmu 2015. – 2017.gadam, kas paredz skolēnu delegāciju apmaiņu un kādreizējās tradīcijas – Līgo svētku koncertu atjaunošanas Kolomenskas parkā, portāls "Delfi" uzzināja Rīgas domē.

Sadarbības programmā iekļauti tādi pasākumi kā Rīgas dienu rīkošana Maskavā un Maskavas dienu - Rīgā, darījumu kontaktu veicināšana abu pilsētu mazā un vidējā biznesa pārstāvjiem; pieredzes apmaiņa sabiedriskā transporta attīstības, autostāvvietu politikas, pilētas ielu uzturēšanas, labiekārtošanas jomās.

Tāpat paredzēta kādreizējās tradīcijas - Līgo svētku koncertu atjaunošanas Kolomenskas parkā, piedaloties Rīgas kolektīviem, pieredzes apmaiņa kultūras mantojuma saglabāšanā, atbalsts tūrisma projektiem, informācijas apmaiņa par nozares aktualitātēm un citas, informēja pašvaldībā.

Līgums par Rīgas un Maskavas sadarbību tirdzniecības un ekonomikas, zinātniski tehniskajā, humanitārajā un kultūras jomā tika noslēgts 2001.gadā. Lai īstenotu līgumā noteiktos mērķus, tiek parakstīta konkretizēta sadarbības programma; iepriekšējā no tām bija noslēgta uz laika periodu no 2012.līdz 2014.gadam.

Kā informē Rīgas domē, atrodoties vizītē Maskavā, Ušakovs piedalīsies arī festivāla „Ceļojums Ziemassvētkos" atklāšanā. Šī festivāla ietvaros Maskavā, Revolūcijas laukumā no 12.decembra līdz 11.janvārim darbosies „Rīgas egles namiņš", kas tapis sadarbībā ar Rīgas Tūrisma attīstības biroju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!