Foto: AFP/Scanpix

Septiņas valstis otrdien, 1.jūlijā, parakstījušas saprašanās memorandu par NATO izcilības centra stratēģiskās komunikācijas jautājumos izveidi Rīgā, informē Aizsardzības ministrija.

Līdz ar Latvijas pārstāvi NATO Transformācijas pavēlniecībā Norfolkā memorandus parakstīja arī Igaunijas, Itālijas, Lietuvas, Polijas, Lielbritānijas un Vācijas pārstāvji.

"Mūsdienās stratēģiskā komunikācija spēlē nozīmīgu lomu NATO politisko un militāro mērķu sasniegšanā," sacīja aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) Norfolkā.

"21.gadsimtā stratēģiskā komunikācija ir ieguvusi jaunu nozīmi arī militārajā jomā. Krievijas un Ukrainas konflikts skaidri parāda, cik liela nozīme var būt informācijas kampaņai, lai gūtu priekšroku militārā konfliktā. Informācijas karš jeb cīņa par cilvēku sirdīm un prātiem mūsdienās kļūst arvien nozīmīgāks. Arī NATO operāciju kontekstā stratēģiskajai komunikācijai ir arvien svarīgāka loma. Tāpēc Latvijas iniciatīva veidot starptautisku izcilības centru palīdzēs Aliansei stratēģiskās komunikācijas spēju pilnveidošanā," viņš norādīja.

Tiek plānots, ka NATO izcilības centrs stratēģiskās komunikāciju jautājumos varētu tikt akreditēts līdz vasaras beigām, un Latvija varēs par to ziņot NATO samitā Velsā šā gada septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!