Rīgā ir vismaz 36 privāti nami, kuros uzturēties ir jau pat bīstami un kas ir ļoti kritiskā stāvoklī, trešdien Latvijas Neatkarīgas Televīzijas (LNT) raidījumā “900 sekundes” sacīja Rīgas būvvaldes vadītājs Inguss Vircavs.

Savukārt Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) uzsvēra, ka ir pēdējais laiks veikt grozījumus Atsavināšanas likumā, kā tas ir vecajās Eiropas valstīs, kur ir pilnas tiesības īpašniekiem atsavināt tās mājas, kas vai nu apdraud kaut kādā ziņā iedzīvotājus, vai kas ir vienkārši pamestas un par kurām īpašnieks neliekas ne zinis. Diskusija par to aizsākās jau pirms pieciem gadiem.

"Izskatīšu jau tuvākajā laikā un diskusiju rosināšu par to," solīja Kučinskis.

Vircavs pieļāva, ka informācija par 36 namiem ir aisberga redzamā daļa. "Ja redzēsim, ka tā situācija neuzlabojas, ka neviens neko nesaprot un nevēlas saprast, ka tā māja būs vēl trakākā stāvoklī, tad cilvēkus nāksies izdzīt no tām mājām ārā," sacīja Vircavs.

Būvvalde pie bīstamajām mājām ir izlikusi paziņojumus un tālāk tā rīkoties nevar.

Savukārt Kučinskis sacīja, ka pašvaldība nevar atņemt īpašniekiem īpašumu, savukārt piespiedu kārtā evakuēt cilvēkus likumdošana ļauj, ja viņi ir apdraudēti.

"Ja tā nelaime ir ļoti tuvu, tad mans uzskats ir, ka ir vienkārši jārīkojas. Rīgas dome var informēt par šādu gadījumu, vērsties pie valdības, pie Saeimas," sacīja Ministru prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!