Foto: F64

Lai mazinātu lietus ūdens daudzumu uz ielu brauktuvēm, ielu uzturēšanas tehnika jau ir gatava doties uz kritiskajām vietām un ar specializētu tehniku atsūknēt lietus ūdeni, portālu "Delfi" informēja Rīgas domes Satiksmes departamentā.

Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm ceturtdien, sākot no pulksten 18 līdz pat pusnaktij, gaidāmas stipras lietavas. Nokrišņu daudzums sasniegs 20 milimetrus.

Kopumā ielu uzturēšanas uzņēmumu rīcībā ir 11 specializētas atsūknēšanas mašīnas. Par applūstošiem ceļu posmiem Rīgā tiek uzskatīti: Vienības gatve, posmā no Telts ielas, līdz Satiksmes ielai, Čiekurkalna 1. garā līnija zem Vairoga tilta, Čiekurkalna 2.līnija, Varoņu iela, pie Rīgas kremācijas centra, Viestura prospekts no Meža prospekta, Gaigalas iela, Silikātu iela un Stūrmaņu iela, Mencu-Kapteiņu iela un Flotes iela, kā arī Traleru iela.

Satiksmes departmanets aicina Rīgas iedzīvotājus ziņot par applūdušām ielām, zvanot uz bezmaksas telefona numuru 80003600. Departaments sola uz applūdušajām ielām nosūtīt lietus ūdens atsūknēšanas mašīnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!