Rīgas 1.slimnīca neatteiksies no nodoma no 1.novembra vairs neuzņemt akūtos pacietus, jo pretējā gadījumā slimnīca bankrotēšot. Tomēr panākta vienošanās ar ātrās medicīniskās palīdzības dienestu, ka akūtos pacietus vedīs uz Rīgas Stradiņa klīnisko slimnīcu gadījumos, ja nav tiešu draudu slimniekam.
To pirmdien sacīja slimnīcas galvenais ārsts Jānis Ozols.

"Agrāk nauda sekoja pacientam, tagad pacients sekos naudai," sacīja Ozols, norādot, ka pacientiem "jāiet tur, kur slimokase gatava maksāt" par viņa ārstēšanu.

Viņš informēja, ka nedēļas laikā, kopš Rīgas 1.slimnīca vairs neuzņem ārpus Rīgas dzīvojošos plānveida pacientus, plānveida palīdzība atteikta septiņiem pacientiem.

Ozols uzskata, ka ārstējošie ārsti un pacienti informēti par situāciju un vairs nenāk uz slimnīcu, tādēļ šīs skaitlis ir tik neliels.

Paredzams, ka no 1.novembra slimnīcā arī pārtrauks ārpus Rīgas dzīvojošo cilvēku hospitalizāciju akūtos saslimšanas gadījumos, izņemot situācijas, kad pacienta transportēšana uz citu slimnīcu apdraud viņa dzīvību.

Jau vēstīts, ka ārpus Rīgas dzīvojošo pacientu hospitalizācija 1.slimnīcā būs pieļaujama tikai tādās situācijās, ja līdz ar nosūtījumu tiek iesniegta reģionālās slimokases direktora parakstīta garantijas vēstule par konkrētā pacienta ārstēšanās izdevumu apmaksu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!