Foto: Shutterstock
Par godu Rīgas Angļu ģimnāzijas 95. jubilejai 25. oktobrī skolas telpās Rīgā, Zvārdes ielā 1, gaidāms tradicionālais skolas salidojums, kas notiek ik pēc pieciem gadiem, portālu "Delfi" informēja skolas pārstāvji.

Skola lūdz absolventus un bijušos skolotājus, kuri vēlas piedalīties sarīkojumā, savlaicīgi reģistrēties, lai varētu laikus plānot atbilstošu klases telpu iedalījumu. Sīkāki dati par reģistrēšanos meklējami skolas mājaslapā http://www.rag.lv/salidojums

Rīgas pilsētas 4. ģimnāzija ar komerciālo un humanitāro nodaļu darbu uzsāka 1919. gada 10. oktobrī M. Beķeres privātskolas telpās Stabu ielā 14, bet vēlāk tika pārcelta uz Gaiziņa ielu 3. Ģimnāzija tika slēgta 1934. gada 1. augustā ar Rīgas pilsētas valdes un Izglītības ministra rīkojumu.

Skola ar nosaukumu Rīgas pilsētas 4. vidusskola atsāka darbu 1940. gadā Zvārdes (agrāk - Liepmuižas) ielā 1. Šo ēku sākts celt 1931. gadā un arī pašreiz ir Latvijas Evaņģeliski Luteriskās Baznīcas konsistorijas īpašums.

1948. gada oktobrī kā Rīgas labākajai skolai tai tika piešķirts goda nosaukums VĻKJS 30.gadadienas Rīgas 4. vidusskola. 1962. gadā skolā tika uzsākta padziļināta angļu valodas apguve. Angļu ģimnāzijas nosaukumu skola ieguva 1990. gadā.

Skolā mācījušies pazīstami sabiedriskie, sporta un kultūras darbinieki - gleznotāja Maija Tabaka, Nacionālā vēstures muzeja direktors Arnis Radiņš, advokāts Egils Radziņš, politiķis Vilis Krištopans un citi.
Pēc pagājušā mācību gada skolā darba gaitas beidza tās ilggadējais direktors, fizikas skolotājs Modris Klegeris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!