Foto: F64

Sakarā ar ūdensvada remontdarbiem, kas saistīti ar vairāku liela diametra aizbīdņu nomaiņu, piektdien, 30.oktobra vakarā, ap plkst.22 tiks pārtraukta centralizētā ūdensapgāde Brīvības ielas posmā no Tallinas ielas līdz Gaisa tiltam, kā arī šim posmam pieguļošajos kvartālos, informēja SIA "Rīgas ūdens" preses pārstāvis Arturs Mucenieks.

Ūdensapgādi plānots atjaunot līdz sestdienas, 31. oktobra, dienas beigām.

"Rīgas ūdens" lūdz iedzīvotājus nodrošināties ar ūdens rezervēm. Remontdarbu laikā dzeramais ūdens būs pieejams arī no autocisternām. Tā kā autocisternu skaits ir ierobežots, to atrašanās vieta būs mainīga. Informāciju par autocisternu atrašanās vietu varēs saņemt, zvanot uz bezmaksas tālruni 80 002 122.

Norādītais ūdensapgādes pārtraukuma ilgums ir orientējošs. Ūdensapgādes pārtraukums var beigties pirms norādītā laika vai turpināties ilgāk, ja neparedzētu apstākļu dēļ remontdarbi ieilgs, norāda Mucenieks.

Pēc ūdensapgādes atjaunošanās centralizētajā ūdensvadā iespējama ūdens uzduļķošanās. Lai maksimāli mazinātu ūdens uzduļķošanos, "Rīgas ūdens" veiks intensīvus ūdensvada posmu skalošanas darbus.

Aizbīdņu nomaiņas projekta īstenošanas laikā līdz šī gada beigām "Rīgas ūdens" visā Rīgas pilsētas teritorijā dažādos rajonos plāno veikt apjomīgus darbus novecojušu un bojātu ūdensvada aizbīdņu nomaiņā. Novecojuši un bojāti aizbīdņi ūdensvada avāriju gadījumā rada papildu sarežģījumus remontējamā ūdensvada posma izslēgšanā un liedz operatīvi un ātri novērst bojājumus.

"Rīgas ūdens" aicina autovadītājiem izvēlēties satiksmei citus maršrutus, lai apbrauktu remontdarbu vietās norobežotos posmus.

Informācija ar adrešu sarakstu, kurās remontdarbu laikā būs pārtraukta ūdensapgāde, kā arī ierobežota satiksme, pieejama "Rīgas ūdens" mājaslapas "www.rigasudens.lv" sadaļā "Aktuālo bojājumu karte". Informatīvais diennakts bezmaksas tālrunis uzziņām ir 80 002 122.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!