Foto: LETA
Rīgas domes deputāti otrdien pieņēma lēmumu par aizdevuma 3 056 000 eiro apmērā ņemšanu no Valsts kases vai kāda cita aizdevēja ar izdevīgākiem nosacījumiem, lai nodrošinātu detalizētu Rīgas Ziemeļu transporta koridora pirmā posma projekta izpēti.

Šī izpēte nepieciešama projekta "Rīgas pilsētas un Rīgas brīvostas integrēšana Eiropas transporta (TEN-T) tīklā" īstenošanai. Paredzētais aizdevuma atmaksas termiņš ir ne ilgāk kā 15 gadi. Līdzekļi tiks atmaksāti no pašvaldības budžeta.

Rīgas domes Finanšu departamenta direktore Ilga Tiknuse tiks pilnvarota noslēgt aizdevuma līgumu ar attiecīgo aizdevēju.

Jau ziņots, ka Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments 19.februārī izsludināja atklātu konkursu par 9,1 kilometru garā Ziemeļu transporta koridora pirmā posma jeb tā sauktā Brīvības ielas dubliera tehniskā projekta izstrādi līdz 2015.gada beigām.

Septembra sākumā konkursā bija uzvarējusi AS "Ceļuprojekts" ar paredzēto līgumcenu 2 446 548 eiro, taču par konkursa rezultātiem saņemtas sūdzības, kuru dēļ oktobra vidū iesniegumu izskatīšanas komisija pieņēma lēmumu aizliegt slēgt līgumu ar "Ceļuprojektu", līdz ar to Pilsētas attīstības departamentam atkārtoti jāizvērtē konkursā iesniegtie piedāvājumi.

Ziemeļu transporta koridora pirmais posms veido projektējamā transporta koridora austrumu daļu. Tas sākas no valsts autoceļa A2 Rīga-Sigulda pie Berģiem Garkalnes novada teritorijā un turpinās līdz Gustava Zemgala gatvei jeb Austrumu maģistrālei. Posma garums ir aptuveni 9,1 kilometrs.

Pirmā posma trase nosacīti tiek sadalīta divās daļās - pirmā daļa ir transporta koridora posms starp Gustava Zemgala gatvi un Jaunciema gatvi 6,5 kilometru garumā, bet otrā daļa ir tagadējais, pārbūvējamais, Jaunciema gatves posms līdz autoceļam A2 pie Berģiem 2,6 kilometru garumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!