Foto: LETA

Rīgas domes Īpašumu departaments 5.februārī oficiāli pārtrauks nomas līgumu ar Rīgas Centrāltirgu (RCT) un pārņems Āgenskalna tirgu savā pārziņā, pastāstīja Rīgas domes Pilsētas īpašumu komitejas vadītājs Oļegs Burovs (GKR).

Burovs norādīja, ka līgums ar RCT tiek lauzts "mierīgi un bez konfliktiem". "Kopumā man pret RCT darbību nekādu pretenziju nav. Āgenskalna tirgus jautājums tiek risināts jau laiciņu un nomas līguma pārtraukšana ar RCT nav nekāds pārsteigums," sacīja Burovs.

Arī RCT valdes priekšsēdētājs Artis Druvinieks iepriekš norādīja, ka deputātu lēmumu "pilnībā pieņem un respektē".

Druvinieks norādīja, ka Rīgas domes Pilsētas īpašumu komitejas lēmums par nomas līguma pārtraukšanu ietekmēs RCT darbību, taču pagaidām grūti vērtēt, cik lielā mērā. "Mēs savu darbību turpināsim un nekas neapstāsies, jo RCT ir daudz aktuālu un ievērojamu projektu, kurus tuvākajos gados plānojam īstenot," sacīja Druvinieks.

Kā ziņots, Rīgas domes Īpašumu departaments pārtrauks nomas līgumu ar AS "Rīgas Centrāltirgus" (RCT) par Āgenskalna tirgus apsaimniekošanu un rīkos jaunu nomas tiesību izsoli uz 30 gadiem.

Departamenta izstrādātais lēmums par Āgenskalna tirgus nomas tiesību izsoles rīkošanu paredz, ka jaunajam investoram tirgus pilnībā būs jāatjauno trīs gadu un sešu mēnešu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!