Foto: LETA

Rīgas domes (RD) Pilsētas īpašuma komiteja pirmdien, 15. oktobrī, lēma likvidēt bijušā vicemēra Aināra Šlesera laikā izveidoto Investīciju un uzņēmējdarbības veicināšanas padomi.

Investīciju padomi RD izveidoja 2011. gada 13. janvārī.

Šlesera vadītās padomes mērķis bija pieņemt atbildīgus lēmumus par nozīmīgu investīciju projektu sekmīgu realizāciju, jo "līdzšinējā Rīgas domes atbildīgo struktūru darbība vietējo un ārvalstu investīciju piesaistē pilsētai svarīgu infrastruktūras un sociālo projektu realizācijā ir bijusi absolūti nepietiekama, kā rezultātā Rīgas pilsētai ir zuduši vairāki tūkstoši darba vietu un pilsētas budžets ir zaudējis būtiskus ieņēmumus".

Pēdējā Investīciju padomes sanāksme notika 2012. gada 24. aprīlī, pastāstīja RD Juridiskās pārvaldes vadītājs Jānis Liepiņš.

"Padomes funkcijas paralēli jau veic Pilsētas attīstības departaments, kur ikdienā norit darbs ar investīcijām. Lielo projektu īstenošanai veidojam darba grupas," skaidroja Liepiņš, piebilstot, ka RD paspārnē ir arī citas "tukšas" komisijas, kuras plānots revidēt.

Tagadējais vicemērs Andris Ameriks (GKR) pirms komitejas deputātu balsojuma skaidroja, ka Investīciju padome bijusi publicitātes vieta, kur "katrs varēja nākt un teikt, ka grib galvaspilsētā būvēt kosmodromu vai ko tamlīdzīgu".

Par padomes likvidēšanu vēl jālemj RD kārtējā sēdē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!