Foto: PantherMedia/Scanpix
Rīgas dome otrdien apstiprinājusi budžeta grozījumus un finansējuma piešķiršanu vietu skaita palielināšanai bērnudārzos, kā arī skolu labiekārtošanai un atalgojuma palielināšanai par 15% sociālajā nozarē strādājošajiem, portālu "Delfi" informē Rīgas domē.

Tāpat papildu līdzekļi piešķirti sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanai.

Jaunu grupiņu izveidošanai skolu ēkās līdzekļi piešķirti telpu labiekārtošanai un inventāra iepirkšanai. Telpu labiekārtošanu īstenos Rīgas 94.vidusskolā, Rīgas 85.vidusskolā, Rīgas Rīnūžu vidusskolā, ēkā Slokas ielā 130, ēkā Marsa gatvē 16, Rīgas 80. vidusskolā. Savukārt papildu 362 899 eiro piešķirti, lai bērnudārzu pedagogiem un saimnieciskajam personālam palielinātu algas.

Pašvaldība tāpat piešķīrusi 810 179 eiro, lai nodrošinātu pašvaldības līdzfinansējumu. Pašvaldības līdzmaksājums vienam bērnam mēnesī ir 132 eiro. Programmā iesaistīto bērnu gada laikā palielinājies no 4100 līdz 4750 bērniem.

Papildu finansējums arī piešķirts Latvijas neatkarības proklamēšanas svētkiem veltīto pasākumu organizēšanai, Ziemassvētku koncertiem, svētku dekoratīvā apgaismojuma montāžai un gadumijas pasākumiem. Līdzīgi kā iepriekšējos gadus, tiks nodrošināta slidotavu darbība pie izglītības un kultūras iestādēm.

Līdzvērtīga sabiedriskā transporta tarifa nodrošināšanai visiem pasažieriem un, lai kompensētu pašvaldības noteiktās atlaides, Rīgas dome SIA "Rīgas satiksme" nodrošinās dotāciju 10,2 miljonu eiro apmērā.

Budžeta grozījumi īstenoti vienlaikus ar valsts mērķdotāciju un dotāciju apjoma precizēšanu. Dotāciju dēļ budžets palielinās par 4,1 miljonu eiro. Tiek palielināts arī budžeta iestāžu ieņēmumu plāns par 1,9 miljoniem eiro. Kopējais pašvaldības budžeta ieņēmumu apjoms grozījumu rezultātā pieaug par 5,5 miljoniem eiro.

Pašvaldības pamatbudžeta deficīts tiek plānots 55,9 miljonu eiro apmērā, kas ir 7,5% no pašvaldības budžeta ieņēmumu apjoma. Pagājušā gadā budžeta faktiskais deficīta līmenis bija 8,2% no ieņēmumiem.

Pašvaldības pamatbudžeta naudas līdzekļu atlikums 1.oktobrī bija 65,4 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!