Rīgas dome (RD) izsludina atklātu konkursu jaunās tūkstošgades salūta rīkošanai, ko paredzēts organizēt vairākās pilsētas centra vietās, BNS informēja RD Kultūras pārvaldes priekšsēdētājs Rolands Juraševskis.
Iecerēts, ka salūtu Jaungada naktī rīdzinieki varēs vērot gan krastmalā, gan Rātslaukumā, Doma laukumā un arī pie Brīvības pieminekļa vai Nacionālās operas.

Firmas piedāvās savus aprēķinus salūta rīkošanai, kas varētu ilgt aptuveni 5 - 7 minūtes katrā vietā. Tāpat firmas tiks vērtētas pēc salūta krāšņuma.

Vērtēšanas komisija sanāks 10.decembrī, lai izvērtētu iesniegtos priekšlikumus, bet jau 15.decembrī varētu būt zināms konkursa uzvarētājs, sacīja Juraševskis.

Rīgas dome arī iecerējusi, ka Jaungada naktī Rīgas centrā vairākās vietās būs izvietoti televīzijas ekrāni, kuros varēs redzēt Latvijas Televīzijas programmu. Iecerēts, ka ekrāni atradīsies Doma un Rātslaukumos, pie Brīvības pieminekļa un Stacijas laukumā.

Stacijas laukumā ekrāns atradīsies ne tikai Jaungada naktī, bet vēl vairākus mēnešus. Tas būšot bez skaņas, bet Jaungada naktī, iespējams, varēšot tomēr dzirdēt arī Valsts prezidentes uzrunu.

Tāpat jau no pēcpusdienas Vecrīgas baznīcās notiks dievkalpojumi un koncerti, bet apkārt dievnamiem degs svecītes. Kopumā Juraševskis uzskata, ka svētku rīkošanai būtu nepieciešami aptuveni 23 tūkstoši latu - aptuveni 15 no tiem salūta rīkošanai.

"Tie ir tādi vienreizēji svētki, kuriem obligāti ir jāatvēl lielāka naudas summa," teica Kultūras pārvaldes priekšsēdētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!