Foto: DELFI

Rīgas domei izdevies savā īpašumā iegūt visus zemes īpašumus, kuri nepieciešami veloceļa Imanta - Daugavgrīva izbūvei, žurnālistiem apliecināja Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins.

Līdz ar to veloceļa projekts ir iesniegts izskatīšanai Rīgas pilsētas būvvaldē. Tiklīdz tas tiks saskaņots, departaments sludinās iepirkumu par būvdarbu veikšanu.

Veloceļš tiks būvēts maršrutā no Kleistu ielas pa Mazo Kleistu ielu, Lielo ielu, Flotes ielu līdz pat Lēpju ielai. Pēc Jakrina teiktā, izbūvēts pilnībā veloceļš tiks, visticamāk, pavasarī, taču virkni zemes darbu esot iespējams sākt arī ziemā.

Departamenta aplēses liecina, ka veloceļa izbūvei būs nepieciešami aptuveni 2,9 miljoni eiro.

Tāpat departaments tuvāko nedēļu laikā plāno izsludināt iepirkumu arī veloceļam "Centrs-Ziepniekkalns". Sākotnēji tiks izbūvēts posms no Kārļa Ulmaņa gatves līdz Ozolciema ielai. Kopumā veloceļš būs maršrutā no Mūkusalas ielas pa Akmeņu ielu, Jelgavas ielu, Vienības gatvi, Telts ielu līdz Valdeķu ielai. Patlaban aplēses liecina, ka tam būs nepieciešami 1,9 miljoni eiro.

Abi veloceļi iekļauti 2015. gadā apstiprinātajā Rīgas veloinfrastruktūras koncepcijā, taču līdz šim to būvniecību uzsākt nav izdevies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!