Foto: LETA

Tiem rīdziniekiem un pilsētas viesiem, kam ikdienā bieži jāpārvietojas ar sabiedrisko transportu Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) iesaka iegādāties mēnešbiļeti, ko pašvaldība turpina dotēt.

LTV raidījumā "Rīta panorāma" viņš norādīja, ka tādējādi viena brauciena cena joprojām būs no 40 - 60 centiem. Tādējādi Rīgas dome palīdzot tiem iedzīvotājiem, kas sabiedrisko transportu izmanto regulāri.

Politiķis atkārtoti galvaspilsētas sabiedriskā transporta biļetes cenas palielināšanā vainoja valdību un partiju "Vienotība". Viņš apgalvoja, ka neviens no līdzšinējiem Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas vadītājiem nav izrādījis politisku vēlēšanos pildīt pienākumu un dotēt "Rīgas satiksmi", to pamatojot ar atbalsta trūkumu no "Vienotības".

Šāds pienākums valdībai esot tādēļ ka Rīgai kā valsts galvaspilsētai jārēķinās ar to, ka aptuveni ceturtā daļa no tās sabiedriskā transporta izmantotājiem ir cilvēki, kas dzīvo citās pašvaldībās.

Iesaka pirkt mēnešbiļeti, jo 40 eiro un var braukt ar visiem transportlīdzekļiem.

Ušakovs atzina, ka projekts "Rīdzinieku karte" nav attīstījies tik veiksmīgi, kā varētu vēlēties, tomēr nepiekrita, ka tā bijusi naudas izšķērdēšana.

Jau vēstīts, ka Rīgas dome nolēmusi paaugstināt biļešu cenu Rīgas sabiedriskajā transportā no līdzšinējiem 0,6 eiro uz 1,15 eiro. Pie šofera biļetes maksās divus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!