Foto: DELFI
Nav nekāda pamata apšaubīt Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) rīkoto izsoļu juridisko pusi un izsolē piedāvāto automobiļu vērtētāju - sauszemes transportlīdzekļu tehnisko ekspertu - kompetenci, uzskata Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais (GKR).

Turlais  skaidroja, ka līdzīgas nolietoto mantu izsoles rīko visas valsts institūcijas, ne tikai RPP, un tas notiek likumā noteiktajā kārtībā. Savukārt RPP nolietoto automobiļu novērtēšanas eksperts nav viens cilvēks, bet vairāki, un, viņaprāt, nav nekāda pamata apšaubīt viņu spēju noteikt izsolāmās mantas cenu. Šo iemeslu dēļ Turlais neuzskata, ka izsoļu rīkošanas kārtībā varētu būt nepilnības.

"Cenu nosaka piedāvājums un pieprasījums, to nenosaka RPP, bet tirgus eksperti. Es neesmu auto nozares eksperts, man nekas cits neatliek, kā uzticēties ekspertiem. Izsoļu informācija ir pieejama jebkuram cilvēkam," sacīja Turlais, piebilstot, ka informācija par izsoli bijusi ievietota pat automobiļu pirkšanas-pārdošanas sludinājumu portālā "auto24.lv" un pēdējā izsolē pat neesot saņemts liels skaits pieteikumu, jo piecas automašīnas tā arī netika iegādātas, bet nodotas metāllūžņos.

Komentējot lietotu automašīnu tirdzniecības uzņēmuma "Provento" direktora Uģa Vītola teikto par izsolāmo automobiļu cenu krasu neatbilstību vidējām tirgus cenām, Turlais sacīja: "Neticu tādiem speciālistiem, - ja tas vēl būtu noticis slepenā konkursā, bet tas bija atklāts konkurss."

Turlais arī piebilda, ka nolietotu automašīnu uzturēšana gan izmaksājot lielas summas, tādēļ šādu norakstāmu auto izsoles ir labākais variants. "Uzturēt lietotu tehniku - tie gan ir izdevumi. Par to gan es būtu sašutis un lūgtu RPP, lai pamato," skaidroja Turlais.

Kā ziņots, RPP šā gada aprīlī saskaņā ar lietotu automašīnu tirdzniecības uzņēmuma "Provento" direktora Uģa Vītola teikto par neadekvāti zemām cenām izsolījusi vērtīgus automobiļus, piemēram, "Lincoln Navigator", kas pārdots par 366 eiro ar PVN, "Jeep Cherokee" - par 313 eiro ar PVN u.c. Kā informēja RPP pārstāve Inese Krieviņa, visi izsolītie spēkrati bijuši nolietoti un norakstāmi.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!