Foto: LETA

Rīgas domes opozīcijas partijas plāno vērsties Valsts policijā (VP), jo tām radušās aizdomas, ka notikusi iespējama balsojuma viltošana, domes sēdē noraidot kādu pieteikumu atlīdzināt pieteicējam mantisko zaudējumu un morālo kaitējumu.

Rīgas domes deputāts Vilnis Ķirsis (V) sēdes laikā norādīja, ka, skatot jautājumu "Par iesniegumu daļā par mantiskā zaudējuma un morālā kaitējuma atlīdzinājumu noraidīšanu", tika izsludināts pārtraukums, kura laikā deputāts Jānis Ločmelis (S) esot aizgājis prom no sēdes, tomēr balsojumā viņa vārds esot parādījies.

Ķirsis norādīja, ka ir iespējami trīs izskaidrojumi - vai nu notikusi tehniska kļūda, kas nozīmētu, ka nevar uzticēties balsošanas sistēmai, vai nu kāds to ir izdarījis nejauši, sekojoši šis deputāts varētu atzīties un atvainoties kolēģiem, vai arī tas ir darīts apzināti un tad tas ir ļoti nopietns pārkāpums.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S) aicināja Ķirsi rakstīt iesniegumu lietvedībai, kas situāciju pārbaudīšot.

Deputāte Juta Strīķe (JKP) pauda, ka tas ir ļoti nopietns pārkāpums, kas ir līdzvērtīgs cita cilvēka paraksta viltošanai. Viņa aicināja pajautāt pašam Ločmelim, vai viņš par šo jautājumu ir balsojis, tomēr Ušakovs teica, ka sēdēs nav parasts iztaujāt savus kolēģus un jāvēršas pie lietvedības, ja ir kādas aizdomas.

Strīķe paziņoja, ka vērsīsies policijā, uzsverot, ka tas būtu jādara Rīgas domes priekšsēdētājam, bet, ja viņš to nedara, lai skaļi izteikto paziņojumu uztver kā vēršanos policijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!