Rīgas mērs Gundars Bojārs šodien preses konferencē apgalvoja, ka nav devis rīkojumu pilsētas izpilddirektoram Mārim Tralmakam nodrošināt mākoņu izdzenāšanu šā gada 18.augustā, lai tie neaizklātu krāšņo Rīgas 800 gadu jubilejas uguņošanu.
Jāatgādina, ka 15.maijā savā pirmajā preses konferencē Tralmaks žurnālistiem stāstīja, ka Bojārs viņam šādu uzdevumu ir devis, jo "mākoņu jautājums ir jārisina". Tralmaks bija iecerējis mākoņu izdzenāšanās jomā iepazīt Maskavas mēra Jurija Lužkova pieredzi, kurš jau vairākkārt svinību gadījumos ir nodrošinājis labus laika apstākļus Sarkanajā laukumā, kā arī noskaidrot Latvijas Nacionālo bruņoto spēku aviācijas praktiskās iespējas nodrošināt mākoņu izkliedēšanu.

Pilsētas izpilddirektors bija saņēmis SIA "Akvilona" direktora Oskara Peipiņa vēstuli, kurā tika piedāvāta ukraiņu izcelsmes kosmoeniopsihosuģestologa Alberta Ignatenko palīdzība mākoņu izdzenāšanā par 500 000 ASV dolāru, kas ir uz pusi lētāk, nekā par šo procedūru prasa tehnoloģiju pārvaldītāji.

Tralmaks no kosmoeniopsihosuģestologa Ignatenko palīdzības rakstiski atteicās, jo "Rīgas dome šāda pasākuma izpildes nodrošināšanai nav paredzējusi tērēt naudu vairāku miljonu latu apmērā, kā ironiski tika atspoguļots vairākos republikas laikrakstos".

18.augustā Daugavmalā notiks krāšņa uguņošana, kuru veiks pasaulslavena Austrālijas pirotehnikas firma. Tā maksās 300 000 latu. Bijušais Rīgas mērs Andris Ārgalis, kuram 18.augustā ir dzimšanas diena, stāstīja, ka "astoņos gadījumos no desmit šajā datumā ir bijis vēss un lietains laiks". Ārgalis atgādināja savu vairākkārt pausto viedokli, ka ir aplami Rīgas 800 gadu jubilejas kulminācijas svinības rīkot augusta otrajā pusē, kad "laiks jau ir pagriezies uz rudeni". Svinību kulminācijas datumi tika izvēlēti laikā, kad Rīgas mērs bija Andris Bērziņš, un nākamā domes vadība tos vairs reāli nevarēja grozīt, teica Ārgalis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!