Foto: LETA
Rīgas pilsētas kanālu par savām mājām šobrīd sauc četri bebri – divi pieaugušie un divi šīs sezonas jaunpienācēji, portāls "Delfi" noskaidroja Rīgas domes Mājokļu un vides departamentā.

Drīzumā departaments izsludinās iepirkumu par šo bebru barošanu, norāda departamenta Vides pārvaldes vadītāja Evija Piņķe.

Marta izskaņā Rīgas dome piešķīra 12 tūkstošus eiro bebru barošanai, vērošanai un koku sargāšanai no dzīvnieku priekšzobiem. Piņķe skaidro, ka barošanai departaments atvēlēs aptuveni 7000 eiro. Par pārējo summu taps četras metāla sētiņas, kas sargās kanālmalas kokus no bebru ziņkāres.

Pērn no Vides aizsardzības fonda līdzekļiem bebru barošanai atvēlēja 7000 eiro, bet vēl par 12 tūkstošiem eiro no bebriem sargāja Rīgas kokus.

Barošanas konkursos iepriekš uzvarējis Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs. Taču reizēm ar to ir par maz – pirms diviem gadiem no bebru zobiem smagi cieta pie Brīvības pieminekļa iestādītās rozes.

Bebri portāla "Delfi" virsrakstos nonāk visai bieži. Piemēram, lasītājs Kārlis 2016. gada augusta rītā pamanīja pašpārliecinātu bebru Rīgā, kurš uz kanāla pusi naski velk palielu zaru.

Pērn jūnijā pie Latvijas Nacionālās operas un baleta ēkas lasītājs Kalvis nofilmēja romantiski noskaņotu bebru, kurš uz kanālu stiepj puķudobē noplūktus ziedus.

Savukārt par īstu sensāciju pirms diviem gadiem kļuva Daugavpils agresīvais bebrs, kurš naktī uzbrucis un vajājis kādu iedzīvotāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!