Ceturtdien Rīgas līcī uz tankkuģa "Zircon" izcēlies ugunsgrēks, portālu "Delfi informēja Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Līva Veita.

Ugunsgrēka dzēšana ilga vairākas stundas, un pēc ceturtdienas vakarā pēc tankkuģa pārmeklēšanas secināts, ka ugunsgrēks likvidēts.

Tankkuģis tiek vilkts uz Rīgas ostu. Pēc tā ievilkšanas Rīgas ostā glābšanas vienības un kuģi atgriezīsies dislokācijas vietās, "Twitter" kontā informē Nacionālie bruņotie spēki.

Jau ziņots, ka pulksten Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (MRCC Rīga) saņēmis informāciju no Rīgas ostas Kuģu satiksmes dienesta par ugunsgrēku uz tankkuģa un ka nepieciešama palīdzība.

MRCC Rīga nekavējoties norīkoja Jūras spēku flotiles krasta apsardzes kuģi KA-09 "Klints" un Gaisa spēku Atbalsta bāzes helikopteru MI-17 doties uz notikuma vietu, novērot situāciju un nepieciešamības gadījumā evakuēt cilvēkus. Vienlaikus MRCC Rīga pieprasīja Rīgas brīvostas flotei uz notikuma vietu nosūtīt velkoni, uz kura izvietot Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta vienības.

Portālam "Delfi" Veita pastāstīja, ka ap pulksten 15 velkonis "Stella" ar ugunsdzēsējiem vēl dodas uz notikuma vietu. Uz tankkuģa bija ieslēgta CO2 stacionārā ugunsdzēsības sistēma. Apkalpes locekļi atrodas uz klāja. MRCC Rīga situācijas novērošanai izsūtīja uz notikuma vietu Jūras spēku flotiles patruļkuģi P-05 "Skrunda", kas nepieciešamības gadījumā var veikt arī cilvēku evakuāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!