Starptautiskajā lidostā "Rīga" piektdien, 17. februārī, noticis negadījums ar aviokompānijas "Vim Airlines" čarterreisa uz Ufu gaisa kuģi, kas pirms pacelšanās saslīdējis uz skrejceļa, informē lidostas pārstāve Laura Karnīte. Lidmašīnā atradās hokeja komandas "Lada" spēlētāji, treneri un darbinieki.

Pēc sākotnējās informācijas, gaisa kuģī atradās 40 pasažieri un septiņi apkalpes locekļi. Negadījumā neviens cilvēks nav cietis.

Gaisa kuģis ir novietots stāvvietā, bet lidostas darbība uz laiku bija paralizēta. Ap pulksten 14 lidosta sāka uzņemt pirmās lidmašīnas.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā portālam "Delfi" teica, ka uz lidostu devās vairākas ātrās palīdzības brigādes, tomēr nevienam pasažierim mediķu palīdzība nebija nepieciešama.

No notikuma vietas video sociālajā tīklā "Instagram" publicējis Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Toljati "Lada" 22 gadus vecais aizsargs Gļebs Korjagins. Video redzami arī citi komandas spēlētāji. Komandas galvenais treneris ir Artis Ābols, bet komandā spēlē Edgars Masaļskis un Kristaps Sotnieks.

Kā liecina portālā "flightradar24.com" pieejamā informācija, avarējusī lidmašīna Rīgā ielidoja no Minskas 15. februāra naktī. Lidmašīna "Boeing 737-524" ir 19 gadus veca.

Ceturtdienas vakarā "Lada" "Arēnā Rīga" aizvadīja sezonas priekšpēdējo spēli, ar 1:2 piekāpjoties Rīgas "Dinamo". Komandai no Rīgas bija jādodas uz Ufu, kur sestdien tā aizvadīs pēdējo maču pret "Salavat Julajev".

Great time in Riga🚀🚨✈️🛫

A post shared by Glebа (@_gleba_) on Feb 17, 2017 at 2:38am PST

Jau 4 ātrās palīdzības auto ar skaņas signāliem aizbrauca uz lidostas kravas termināli
— Agris Krusts (@agris_krusts) February 17, 2017

Sveika Viļņa! Briseles-Rīgas reiss nosēdināts pie kaimiņiem, kamēr rīdzinieki tīra skrejceļu lidostā pic.twitter.com/jaVRY2XtSs
— Ilze Nagla (@ilzenagla) February 17, 2017

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!