Foto: LETA

Rīgas domei ir piesardzīga budžeta politika un katru gadu tā noslēdz ar mazāku budžeta deficītu nekā plānots, atbildot uz jautājumu, vai Rīgas domes nerīkojas nesaimnieciski attiecībā uz pilsētas budžeta līdzekļiem, telefonsarunā Latvijas Televīzijas rīta raidījumam "Rīta Panorāma" trešdien sacīja galvaspilsētas mērs Nils Ušakovs (S).

"Ja Rīgas pašvaldībā opozīcijā esošā partija "Vienotība" tic, ka dome bankrotēs, tad nodarbojas ar kaitniecību," pārliecību pauda Rīgas vadītājs.

Otrdien pieņemtajā galvaspilsētas budžetā kā prioritātes šogad noteiktas skolu un bērnudārzu darbības nodrošināšana, kā arī Rīgas 1.slimnīcas renovācija un tehnikas iegāde. Tāpat Rīgas mērs norādīja, ka budžetā kā būtiskākie uzdevumi paredzēti arī ielu remonts un pagalmu sakārtošana, kā arī plānots, ka šogad tiks pabeigts Salu tilta remonts, Grīziņkalna parka un Ziedoņdārza remonts.

Jau ziņots, ka Rīgas domes (RD) deputāti otrdien apstiprināja pašvaldības šā gada budžetu, kas paredz deficītu 55,568 miljonu eiro apmērā.

Kopējie pašvaldības budžeta ieņēmumi 2015.gadā plānoti 742,56 miljonu eiro apmērā, bet kopējie izdevumi – 798,128 miljoni eiro.

Pašvaldības pamatbudžeta ieņēmumi plānoti 742,341 miljona eiro apmērā, tostarp nodokļu ieņēmumi paredzēti 558,89 miljoni eiro, nenodokļu ieņēmumi – 20,099 miljoni eiro, savukārt pašvaldību budžeta transferti paredzēti 6,445 miljonu eiro apmērā. Tāpat pašvaldības budžeta ieņēmumos šogad iecerēts iekasēt valsts budžeta dotācijas un mērķdotācijas 125,866 miljonu eiro apmērā, bet budžeta iestāžu ieņēmumi - 30,04 miljonu eiro apmērā. Savukārt speciālie budžeta ieņēmumi plānoti 218,4 tūkstošu eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!