Valsts prezidentes kancelejas vadītājs Mārtiņš Bondars un viņa vietnieks Juris Ruško trešdien tiksies ar finansu ministru Gundaru Bērziņu, lai iepazīstinātu ar Rīgas pils ansambļa vispārējo stāvokli.
Jau ziņots, ka tuvākā gada laikā tehniskā stāvokļa dēļ varētu slēgt arī Rīgas pils ģerboņu zāli. Tās sienās parādījušās plaisas.

Ģērboņu zāli pašlaik vēl izmanto viesu pieņemšanām, turklāt tā ir pēdējā vēl izmantojamā zāle pieņemšanu rīkošanām. Tādēļ tās slēgšana būtiski apgrūtinātu prezidentes funkciju pildīšanu.

Dažādu pasākumu rīkošanai kanceleja jau īrē telpas vairākās iestādēs - Mūzikas akadēmijā, Dekoratīvi lietišķās mākslas muzejā, Rīgas Latviešu biedrības namā un citviet. Pašlaik prezidente viesu uzņemšanai un apspriedēm izmanto arī savu darba kabinetu, bet Nacionālās drošības padomes sēdes notiek Svētā gara torņa telpās.

Jau vēstīts, ka prezidentes kanceleja lūgusi Valsts nekustamā īpašuma aģentūru no jauna izvērtēt nepieciešamos resursus, lai pilī novērstu pašreizējās problēmas. 1994.gadā pils ansambļa atjaunošanai nepieciešamos līdzekļus novērtēja 17 miljonu latu apjomā.

Pēdējais kapitālais remonts Rīgas pilī notika 1994. un 1995.gadā, kad saveda kārtībā pils ziemeļrietumu spārna 1. un 2. stāvu. Pirms tam pils remontēta 1938.gadā, gatavojoties Latvijas neatkarības divdesmitgadei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!