Foto: LETA

Kopš februāra sākuma "Rīgas satiksmes" kontrolierus pārbaudēs galvaspilsētas sabiedriskajā transportā pavada arī apsardzes darbinieki. Pagaidām uzņēmums to sauc par pilotprojektu, bet uzsver, ka apsargu nolīgšana nav dārgāka par Rīgas pašvaldības policijas izmantošanu.

Portāla "Delfi" lasītāja Anna pauž neizpratni par "drošībnieku" pieplūdumu Rīgas sabiedriskajā transportā. Viņa atzīst, ka kaujas gatavībā esošie labi ekipētie apsargi un pašvaldības policisti pasažieriem liek justies kā noziedzniekiem, turklāt "šie puiši ir pārāk forši", lai galvaspilsētai izmaksātu lēti, kas jo īpaši aktuāli pēc sabiedriskā transporta biļešu cenas paaugstināšanas.

Viņas uzmanību piesaistījis arī kāds pašvaldības policists, kurš ar nelielu pie galvas piestiprinātu kameru filmējis tramvajā notiekošo, kas ir pretrunā ar likumu, proti, transportā būtu jāatrodas brīdinājumam, ka iespējams video ieraksts.

"Rīgas satiksmes" preses sekretārs Viktors Zaķis portālam "Delfi" skaidro, ka, lai pastiprinātu drošības faktoru, uzņēmums pastiprināti sadarbojas ar apsardzes firmu un pašvaldības policiju, lai izvairītos no nepatīkamiem incidentiem un pasažieriem nodrošinātu kvalitatīvāku pakalpojumu.

"Biļetes cenu šī sadarbība neietekmēs, gluži otrādi – tā samazinās ne tikai vandalisma skaitu, kas uzņēmumam rada kaitējumu, bet arī samazinās bezbiļetnieku skaitu, tādējādi palielinot ieņēmumus no pārdotajām biļetēm," uzsver "Rīgas satiksmes" pārstāvis.

Pērn konstatēti 888 gadījumi, kad vandaļi nodarījuši materiālo kaitējumu sabiedriskajam transportam. Seku novēršana "Rīgas satiksmei" pagājušajā gadā izmaksāja 55 539,34 eiro.

"Rīgas satiksmes" sadarbība ar apsardzes firmu par apsardzes darbinieku līdzdalību kontrolieriem, kad tie veic savus darba pienākumus, uzsākta šī gada februāra sākumā, un šobrīd ir uzskatāma par pilotprojektu, norāda Zaķis. Šī projekta aptuvenās izmaksas precīzi būs zināmas mēneša beigās, jo ir atkarīgas no nostrādāto stundu skaita. Tad arī tiks lemts par to, vai sadarbība notiks arī turpmāk.

Zaķis uzsver, ka Rīgas pašvaldības policijas izmantošana Rīgas satiksmes budžetam nav lētāka.

Foto: DELFI Aculiecinieks
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!