Foto: DELFI Aculiecinieks

SIA "Rīgas satiksme" (RS) ir izsolījusi 14 tramvajus kādam izsoles dalībniekam, kuram tuvāko dienu laikā ir jāiemaksā nosolītā summa un pēcāk jāpārņem transportlīdzekļi savā rīcībā.

RS pārstāve Baiba Bartaševiča pašlaik neatklāja ne summu, par kuru pārdoti tramvaji, ne arī to jaunā īpašnieka identitāti, sakot, ka to varēs publiski paust pēc tam, kad pircējs būs samaksājis par tramvajiem un tos pārvedis no uzņēmuma telpām.

14 nolietoto tramvaju un citu RS transportlīdzekļu rakstiska izsole notika 25. jūnijā. Viena tramvaja cena bijusi no 2300 eiro, izsole tika rīkota ar augšupejošu soli. 14 tramvaji tikuši pārdoti par visizdevīgāko cenu. 10. jūlijā ar uzvarētāju noslēgts līgums, taču pircējs vēl nav samaksājis par tramvajiem. Līdz ar to tie pašreiz joprojām atrodas RS telpās.

Jūlija sākumā portālā "ss.lv" tika ievietots sludinājums, kur par 200 eiro tonnā tiek pārdoti 14 tramvaji, norādot, ka tie izmantojami vai nu pēc nolūka, vai nododami metāllūžņos.

Bartaševiča, komentējot sludinājumu, apgalvoja, ka tramvaji vēl nav nodoti personai, kura tos iegādājusies izsolē, bet atrodas uzņēmuma telpās.

Viņa arī apgalvoja, ka RS nolietotos transportlīdzekļus izsola tikai, tiem nokalpojot savu laiku, kad ekspluatācija uzņēmumam vairs nav izdevīga. Viņa nenoliedza, ka kāds no tramvajiem vēl varētu būt lietojams, citi derētu tikai nodošanai metāllūžņos.

Par tramvaju pircēja identitāti un summu, par kuru pārdoti transportlīdzekļi, RS varēšot informēt nākamnedēļ.

Nolietotos transportlīdzekļus RS izsolēs pārdot periodiski.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!