Foto: F64 / shutterstock / LETA / DELFI
Saeimas deputāti vērsušies pie Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes ar aicinājumu izvērtēt SIA "Rīgas satiksme" (RS) biļešu cenu reklāmu, tikmēr Itālija ir sarūgtināta par Latvijas lēmumu nepiedalīties starptautiskajā izstādē "World Expo 2015". Jaunā Grieķijas galēji kreisā valdība pirmajā darbības dienā bloķējusi sankcijas pret Kreviju, bet ļaundari izdomā arvien jaunus tematus mēstulēm, kuru pielikuma atvēršana var beigties ar visu failu zaudēšanu datorā, brīdina Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu institūcija (CERT).

Foto: AP/Scanpix
Jaunā
Grieķijas
galēji kreisā valdība, kas izveidota tikai šo pirmdien, savā pirmajā darbības dienā bloķējusi un tādējādi liek veikt izmaiņas
Eiropas Savienības
(ES) ziņojumā par Krieviju, raksta "EU Observer".

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Itālija ir sarūgtināta par Latvijas valdības lēmumu nepiedalīties starptautiskajā izstādē "World Expo 2015", kas šogad norisināsies Itālijas pilsētā Milānā, sarunā sacīja Itālijas vēstnieks Latvijā Džovanni Polici.

Lasīt vairāk

Foto: Shutterstock
Informācijas tehnoloģiju (IT) drošības incidentu institūcija "Cert.lv" brīdina par mēstulēm ar tēmu "Neapmaksāts rēķins", kuru pielikuma atvēršana var beigties ar visu failu zaudēšanu datorā, informēja "Cert.lv" sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Svetlana Amberga.

Lasīt vairāk

Foto: DELFI
Ļaundari izdomā arvien jaunus tematus mēstulēm, kuru pielikuma atvēršana var beigties ar visu failu zaudēšanu datorā, brīdina Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu institūcija (CERT).

Lasīt vairāk

Pasaules noslēgtākās valsts
Ziemeļkorejas
līderis šī gada 9. maijā dosies uz Maskavu, atsaucoties uz Krievijas izplatīto informāciju, raksta BBC.

Lasīt vairāk

Foto: F64
Eiropas Savienības
(ES) lauksaimniecības ministri šonedēļ notikušajā ES lauksaimniecības ministru sanāksmē aizvien nespēja vienoties par situācijas definēšanu piensaimniecības nozarē, vairākām valstīm nepiekrītot, ka šobrīd ES piensaimnieki kopumā piedzīvotu krīzi.

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Ceturtdien Rīgā plānota pirmā neformālā
Eiropas Savienības
(ES) dalībvalstu ministru tikšanās, kad Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) jeb Gaismas pilī pulcēsies ES dalībvalstu atbildīgie par iekšlietu un tieslietu nozarēm.

Lasīt vairāk

Prokrieviskie teroristi publicējuši video, kurā jūsmo par jaunu tanku, kurš nupat ieradies viņu kontrolētajā
Ukrainas
austrumu daļā no Krievijas.

Lasīt vairāk

Lasīt vairāk

Foto: Kadrs no video
Kāds entuziastisks Tolkīna fans ir izveidojis karti "
Google
Maps" vidē, kurā attēlots "Gredzenu Pavēlnieka" galvenā varoņa Frodo ceļš no Šīras uz Mordoru.

Lasīt vairāk

Foto: AP/Scanpix
Pērn pasaulē tūristu skaits salīdzinājumā ar 2013. gadu pieaudzis par 4,7% un bijis 1,1 miljards, teikts Apvienoto Nāciju Organizācijas (
ANO
) ziņojumā, raksta
BBC
.

Lasīt vairāk

Foto: AFP/Scanpix
Ar valdības lēmumu nolemts aizstāt trīs vakcinācijas devas pret cilvēka papilomas vīrusa infekciju 12 gadus vecām meitenēm ar divām vakcinācijas devām. Grozījumi Vakcinācijas kalendārā pieņemti atbilstoši 2014.gadā Eiropas zāļu aģentūras apstiprinātajām izmaiņām zāļu

aprakstā.
Veselības ministrija
(VM) gan nekomentē, vai tām meitenēm, kuras jau saņēmušas trīs vakcīnas, veselībai nav nodarīts kāds kaitējums, saņemot vairāk devu.

Lasīt vairāk

Foto: Shutterstock
Jau pēc pāris dienām sāksies pēdējais ziemas mēnesis, bet visiem zināms, ka pēdējie metri pirms finiša taisnes ir visgrūtākie. Mūsu pēc saules izslāpušie organismi arvien uzstājīgāk sāk prasīt ko svaigu, atspirdzinošu, kraukšķīgu, kas kaut attāli līdzinātos vitamīniem pārpilnajiem un sulīgajiem pavasara zaļumiem. Kaut ziedkāpostus nevar uzskatīt par īsti sezonālu produktu, šobrīd ir īstais brīdis iekļaut tos savā ēdienkartē. Šie maigie un kraukšķīgie dārzeņi remdē izsalkumu tikpat labi kā kartupeļi un rīsi, tomēr ir daudz veselīgāki, jo tajos esošais C vitamīns stiprina organisma aizsargspējas pret saaukstēšanās slimībām, nodrošina smaganu un zobu veselību, un veicina brūču sadzīšanu. Turklāt ziedkāposti satur nelielu kaloriju daudzumu (17 Kcal uz 100 gramiem) un ir laba diētas uztura izvēle, vienlaikus rūpējoties par nepieciešamajām barības vielām, ar kurām apgādāt organismu, – kalciju, dzelzi, fosforu, kāliju un vitamīniem A, K un C.

Lasīt vairāk

Foto: Shutterstock
Kādu 40 gadus vecu vīrieti otrdien
Vidzemes
mežā sakodusi aizšauta mežacūka, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (
NMPD
) pārstāve Inga Vītola.

Lasīt vairāk

Elektromobiļa "
Tesla
" sportiskākajā modifikācijā "Model S P85D" pie braukšanas režīmiem ir ne tikai tradicionālais "Sport", bet pat "Insane" (neprātīgs – tulk.). Dragreisam veltītā vietne "DragTimes", izmantojot šo pasaulē visātrāko sērijveida elektromobili, video iemūžinājusi dažādu cilvēku reakciju, kad viņus pirmo reizi pārsteidz "Insane" režīma paātrinājums.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!